Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Bobkovišeň - opad listí | 18.04. 2010 13:42:20

AKIM
*

Bobkovišeň - opad listí

Po letošní zimě mi odchází bobkovišeň. Žloutnou listy a opadávají . Kdo ví proč, prosím ať odpoví.

#2 Bobkovišeň - opad listí | 20.04. 2010 12:00:34

janko39

Re: Bobkovišeň - opad listí

Je to poměrně běžný jev, který většinou neznamená větší újmu. Po opadu těchto suchých listů keř opět obrazí. Jestli se Vám suché listy nelíbí, můžete je opatrně ostříhat. Pokud se na výhonech nové listy neobjeví ,je možno je seříznout až do zdravého dřeva.

#3 Bobkovišeň - opad listí | 26.04. 2010 09:00:00

Vanina
**

Mám podobný problém, Koupila jsem a teď na jaře do polostínu zasadila odrůdu "Novita". Listy (ne všechny) úplně uschly a lámou se jako koření bobkový list. Půda je vlhká. Jinak jsem myslela, že bobkovišně mají lesklé tmavozelené listy, ale tahle bohužel ne, fakt vypadá spíš jako vavřín sad

#4 Bobkovišeň - opad listí | 01.05. 2010 12:11:42

jimape
*

Máme ji čtvrtým rokem, vždy krásně rostla - mohutněla, pěkné, lesklé zelené listy, ovšem po letošní zimě hrůza. Aspoň jsem si to myslela, listy jsou bez lesku, hnědnou a opadávají (to bych přisuzovala zimě) ale jsou i jakoby prokousané na zelených listech jsou malé hnědé flíčky, které když se jich dotknete vypadnou. Celkově keř vypadá jak požraný. Vedle roste cesmína a to je to samé.

#5 Bobkovišeň - opad listí | 03.05. 2010 10:48:35

Vanina
**

Taky mám vedle cesmínu a vypadá přesně tak. Myslím, že té už ale znovu listy nenarostou? Postupně v zahradě vykopávám "choulostivé" keře, rostliny a nahrazuju je tím, co spolehlivě vydrží. Ale u bobkovišně jsem myslela, že moc náročná není, zasadila jsem ji teď na jaře, asi 4 týdny byla po nákupu v květináči a to byla bez problémů a jen jsem ji zasadila, listy jsou suché, lámou se. Přitom jsem prolila jámu a suchem netrpí. Tak nevím.

Zápatí