Marie Fárová: Paprika - Capsicum nigrum 'Black Prince'
Jiný název: Chilli paprička
Čeleď: Solanaceaelilkovité
Místo: Dendrologická zahrada Průhonice
10 000 - 30 000 SHU
Stupeň pálivosti paprik a chilli papriček udává tzv. Scovilleho stupnice (jednotkou je Scoville heat units - SHU). Papriky z rodu Capsicum obsahují látku kapsaicin, která stimuluje receptory nervových zakončení jazyka a tím vyvolává menší či větší pocit pálení v ústech. Výše SHU odpovídá přítomnému množství kapsaicinu. Obsah kapsaicinu v chilli papričkách závisí na odrůdě, počasí, pěstebních podmínkách a stáří plodu. Nejvíc kapsaicinu je v plodu, kde jsou semínka spojena s dužninou.
Editoval Marie Fárová (24.09. 2016 21:06:28)
cz
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
cz
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
cz
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
cz
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
cz
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)
Paprika 'Black Prince' (Capsicum nigrum)