Nejste přihlášen(a)

#1 Ludisia Red Velvet - pěstování | 05.10. 2008 10:22:31

garten
Architektura zahrady
Místo: Jevišovice
Web

Ludisia Red Velvet - pěstování

Koupila jsem si tuhle kytku.Nikde na internetu jsem nenašla nic o jejím pěstování.Má 3výhony.Můžu ji na jaře rozříznout azasadit do 3 květináčů?A stvol po odkvětu uříznout nebo ho nechat jak u orchidejí?Prosím ,poradte mi.Předem děkuji DS

Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#2 Ludisia Red Velvet - pěstování | 05.10. 2008 10:24:27

zahrad-krulichovi
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
Místo: Praha 6
Web

Re: Ludisia Red Velvet - pěstování

Dobrý den, škoda,že Vám o pěstování této rostliny neřekli něco tam,kde jste ji koupila. Když ji prodávají,tak by o ni něco měli vědět...Ludisie prospívá v polostínu(přímé slunce škodí) při běžné pokojové teplotě. Před každou další zálivkou nechte zeminu slabě vyschnout,přemokření může způsobit hnilobu kořenů. Vhodné je přihnojování hnojivem pro orchideje a rosení listů.Odkvetlý květní stvol odstřihněte. Pokud jsou v květináči zasazeny 3 rostliny,tak je můžete na jaře opatrně rozdělit a zasadit každou zvlášť. Možné je také rozmnožování vrcholovými řízky. Při přesazování použijte běžně prodávaný substrát na orchideje,pro Ludusii je vhodný. Mnoho úspěchů přeje Jakub Krulich

Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#3 Ludisia Red Velvet - pěstování | 10.03. 2010 12:52:08

Elisebah
*

Re: Ludisia Red Velvet - pěstování

Tak jsem dostala tuhle květinku od táty k narozeninám. Řekl mi k tomu, že se má zalévat dvakrát týdně a rosit listy. Tak jsem zvědavá co z ní bude. Snad mi taky pokvete a nezamořim jí hned na začátku smile

Zápatí