#1 Magnolia - "Yellow bird" | 11.06. 2010 21:10:10
- favy
- *
Magnolia - "Yellow bird"
Dobrý den,
Koupila jsem si tuto magnolii vysokou cca 175 cm v kontejneru. Byla vpravena do díry o velikosti 120 cm šíře (do hloubky na výšku kontejneru) . Půda promísena s rašelinou. Je to cca měsíc. Listy jsou jakoby pokroucené, cvrklé a spadlé směrem dolů.Některé jsou suché tmavě hnědé , ale na některých větvích zase nažloutlé. Zálivka se mi zdá v pořádku.Dostala hojnou vrstvu mulčovací kůry.Nevím jestli je to tím , že už to byla starší větší rostlina. Zda jí pouze déle trvá než se dá do kupy. Koupila jsem si totiž ještě jiný druh magnolie a sázela je současně a ta (black tulip) krásně prosperuje. To ale byla mladá rostlina. Poradí mi někdo , kde jsem udělala chybu? Nebo co ještě udělat , abych o rostlinu nepřišla ? Díky Vlaďka
#2 Magnolia - "Yellow bird" | 18.08. 2010 23:34:30
- Iveta Horáčková
- **
Re: Magnolia - "Yellow bird"
Dobrý den, potřebovala bych vědět jestli magnolie potřebuje kyselou zeminu, stejnou jak mají rododendrony nebo azalky. díky
#3 Magnolia - "Yellow bird" | 19.08. 2010 01:31:02
- bala
Re: Magnolia - "Yellow bird"
Při pěstování na trvalém stanovišti potřebují magnólie přiměřeně vlhké půdy, vyhovují jim půdy spíš těžší, humózní a vzdušné. Nevhodné jsou půdy vápenaté, jílovité a slínovité. Mladé rostliny potřebují zpočátku půdy kyselé.