Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Hibiscus rosa-sinensis | 08.10. 2008 22:26:49

garten
Architektura zahrady
Místo: Jevišovice
Web

Hibiscus rosa-sinensis

Dobrý den mám problém a nevím co stým. Mám Hibiscus rosa-sinensis. A jakmile má poupata tak nestačí roskvest a okamžitě mu padají. Potřebuji poradit čím to je. Děkuji. Zdenek

Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#2 Hibiscus rosa-sinensis | 08.10. 2008 22:30:36

zahrad-krulichovi
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
Místo: Praha 6
Web

Re: Hibiscus rosa-sinensis

Dobrý den, nevím jestli ibišek přihnojujete. Obvykle reagují rostliny opadem poupat na změnu prostředí nebo z důvodu nedostatku živin. Pro kvetení jsou vhodná hnojiva s vyšším obsahem fosforu, např. Kristalon Plod a Květ. Zkuste tedy přidávat do zálivkové vody některé z hnojiv podporujících kvetení. Jak jsem uvedl v úvodu,tak i změna prostředí toto může způsobit.Takže pokud byl ibišek pěstován na zahradě a nyní přenesen do bytu nebo jej pěstujete trvale v bytě a nyní se začalo topit,tak i suchý vzduch toto může způsobit. Zdraví Jakub Krulich

Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#3 Hibiscus rosa-sinensis | 14.01. 2009 08:02:19

bendy
**

Tenhle problém znám a vždycky mi bylo hrozně líto, že květ upadl. A hnojivo Kristalon Plod a Květ opravdu doporučuji. Ibišky kvetou celý rok, i když jim nechávám pauzu v hnojení přes zimu.

#4 Hibiscus rosa-sinensis | 05.02. 2009 22:56:01

chaloupka

To jsem ráda za tip na speciální hnojivo pro ibišek, snad mi po něm pokvete. Ne že bych nehnojila, ale vždy jen universálním tekutým nebo tyčinkovým hnojivem

Zápatí