Stránky: 1
- Index
- »
ostatní rostliny - »
Prodej, výměna a nákup rostlin - » Nákup rostlin přes internet - zkušenosti
#1 Nákup rostlin přes internet - zkušenosti | 14.08. 2010 20:32:02
- zvolskai
Nákup rostlin přes internet - zkušenosti
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s nákupem rostlin na zahradu, a to všeho druhu (jehličnany, trvalky, skalničky atd.), přes internet. Jsem z okolí Brna, respekt. od Vyškova. Já zatím zkušenosti nemám žádné, mám tedy obavy z kvality dodaných rostlin, zajímá mě i výhodnost cen. Preferovala bych dovoz rostlin, ale i dobírka je možná. I když poštou si dodání takových jehličnanů, nedokážu představit. Jestli máte někdo s nějakou firmou zkušenosti, poraďte mi prosím nějakou internetovou stránku nebo firmu. Děkuji.
#2 Nákup rostlin přes internet - zkušenosti | 06.09. 2010 22:45:24
- Rose
Re: Nákup rostlin přes internet - zkušenosti
Nákup rostlin
Jehličnany jsem si nakoupila přímo v zahradnictvích v mém okolí. V současné době nakupuji rostliny (trvalky, keře , cibuloviny atd.) jedině přes internet, ale od zahradnických firem, nemám zkušenosti s inzeráty od soukromých osob. Zatím jsem byla vždy s dodávkou rostlin spokojena.
#3 Nákup rostlin přes internet - zkušenosti | 07.09. 2010 09:58:23
- bala
Mám velmi dobré zkušenosti se Subtropickým zahrad. Kruh,kde jsem si již několikrát objednala rostliny a všechny přišly v pořádku....také jsem si objednávala dvakrát jiřinky od p. Brzáka Luďka - Dahlia, i ty mi přišly všechny ve velmi dobém stavu a v avizovaném termínu....
#4 Nákup rostlin přes internet - zkušenosti | 29.09. 2010 00:56:06
- Gwenaa
Několikrát jsem nakupovala na Lukon Glads (celkem spokojená; rostliny nejsou extra velké, ale velký výběr cibulovin, nějaké trvalky a traviny, jehličnany ale nemají), dobré zkušenosti mám také se stareodrudy.org, ale tam mají zcela specifický sortiment. Jina já bydlím kousek od Brna, nakupovat jezdím do menšího zahradnictví Matúšů s vlastní produkcí a příjemnými majiteli (u Kralic nad Oslavou). Zkusila jsem i Horticentrum v Židlochovicích - i to se dá. Ceny mě ale příliš nenadchly. Na to, že je to vlastně "na dědině"... Pokud bys uvažovala o nákupu nad 1000, tak se vyplatí si zajet do brněnského Agra Tuřany a zaregistrovat se tam na živnosťák - v takovém případě bys tam měla 50 % slevu oproti maloobchodu. Tedy, poud stále platí podmínky, platné cca před 2ma roky. A v agru mají snad úplně vše... Jo, ještě koukám, že jsi od Vyškova! Tak mě ještě napadla ještě možnost zkusit nějakou Flóru Olomouc - byla jsem tam 2x a dalo by se vybrat... Možná snad jen s těmi skalničkami by to bylo horší.
Co se týče jehličanů, zásilkový obchod bych nedoporučila - trvalky i skalničky rostou rychle, drobnější rostliny nebo rostliny poškozené dopravou napáchané škody za rok doženou. Ale s jehličnany bych byla opatrná.
Stránky: 1
- Index
- »
ostatní rostliny - »
Prodej, výměna a nákup rostlin - » Nákup rostlin přes internet - zkušenosti