#1 Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy | 01.10. 2010 14:35:53
- Gwenaa
Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy
Určitě je tu spousta zkušenějších zahradnic, než jsem já - napadlo by Vás, jaká cibulovina (příp. jiná trvalka) by se dala dát těsně před cca 1m vysokouokrasnou trávu, aby vyplnila prázdné místo na jaře a v časném létě? Orientace jih, zima vlhko, léto sucho, půda propustná, kamenitá, ideálně výška cca 1m, barevné ladění optimálně do růžové/fialové/modré. Posezónní vyjímání z půdy zvládnu, ale pokud by to šlo bez něj, budu radši :-)
Mě napadly vysoké okrasné česneky - určitě ale existují ještě další vhodné rostlinky, tak prosím o radu.
Moc děkuji za Vaše tipy!!!
Tereza
#2 Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy | 01.10. 2010 21:11:39
- Rose
Re: Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy
V okolí travin můžeme vysadit trvalky i letničky. Velmi se hodí okrasné česneky , třapatky , denivky, rozchodník a jiné trvalky.
#3 Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy | 02.10. 2010 23:40:32
- sarkasch
Ty okrasné česneky by byly opravdu pěkné,nejsou asi vysoké až metr,ale jsou různé i velmi atraktivní druhy. Mne ještě napadl vzhledem k brzké době době květu orlíček, jsou také různé druhy. Já osobně mám vedle trav hosty a vypadá to velmi pěkně,mám různé druhy,většinou květou brzy v létě.
#4 Poraďte mi prosím "předplodinu" okrasné trávy | 05.10. 2010 15:20:44
- Marvella
Dobrý den, a co nějaký keřík? Mám v trvalkovém záhonu perovskii, ořechokřídlec (to jsou keříky do modra), floxy (tam je barev nepočítaně), nějaký druh mochny (je dost barev a různá výška keřů). Ale je pravda, že jsou to spíš pozdější trvalky. A jako "předskokana" asi ty denivky, pivoňky, orlíček, tulipány, narcisy, česnek, irisy, kosatce, bylinky...