ivbara | Můrovec (Phalaenopsis)#1 Phalaenopsis - zasychání poupat | 30.11. 2010 19:47:28
- BOCMANA
Phalaenopsis - zasychání poupat
Dobrý večer. Mám doma několik orchidejí rodu Phalaenopsis. Některé překrásně kvetou,ale na dvouch rostlinách zasychají květní poupata,a opadávají. O všechny se starám stejně.Z a případnou odpověď předem děkuji.
#2 Phalaenopsis - zasychání poupat | 04.12. 2010 13:46:32
- ivbara
Re: Phalaenopsis - zasychání poupat
Také mi to jedna Phalaenopsis ted udelala,ale nezasychaji vsechna poupata, jen nektera.Mam zatim tri, dokvetly a kvetou na starych vyhonech okamzite znovu.Loni jsme dostala prvni, kvetla znovu po roce, letos kvetou vsechny okamzite opakovane.Namocila jsem rostliny ted do vody, uz poupata neusychaji.
#3 Phalaenopsis - zasychání poupat | 29.01. 2011 19:03:33
- vikulda
Poupata u orchidejí mi občas zaschnout u více kusů. Mám jich 13 a asi u 5 se mi to již stalo. Starám se o všechny stejně "s láskou", tak nevím čím to bylo.
#4 Phalaenopsis - zasychání poupat | 17.04. 2012 09:22:10
- zviratkova
Poupata u phalaenopsisů odpadají většinou z důvodů: přechod z krámu do domácnosti, průvan, ethylen z ovoce (třeba mísa s ovocem, hlavně jablky, kterou necháte ve stejné místnosti s phalaenopsisem, údajně dokáže působit i na velkou dálku, klidně i do druhé místnosti), v zimním období je to z důvodu krátkého dne - málo hodin světla, kdy rostlinka nemá díky tomu sílu poupata otevřít. Jelikož jsou zde příspěvky z ledna a března, bude příčinou určitě málo světla, málokdo přisvěcuje zářivkami, když je nedostatek hodin denního světla.