Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Hortenzie - žlutozelené listy | 17.01. 2011 22:13:06

jitula

Hortenzie - žlutozelené listy

Co chybí hortenzii, když má špatně vybarvené listy? Jsou žluto zelené, asi ji chybí nějaký prvek

#2 Hortenzie - žlutozelené listy | 19.01. 2011 16:03:58

janko39

Re: Hortenzie - žlutozelené listy

Žloutnutí listů, nejen u hortezie, může působit nedostatek dusíku v půdě, nedostatek železa jako důsledek přebytku vápníku, nedostatek manganu,  stagnující vlhko, nebo naopak nedostatek vláhy, kdy se některé prvky v půdě zkoncentrují a rostliny je nemohou využít.
  U hortenzií je důležité zajistit mírně kyselou půdní reakci přídavkem rašeliny, na jaře přihnojit dusíkatým hnojivem - ledkem bez vápence nebo síranem amonným ( já hnojím jen  CERERITEM, který kromě základních živin obsahuje i stopové prvky ), do konce června i 2x až 3x, vždy ale po přihnojení důkladně zalít.

#3 Hortenzie - žlutozelené listy | 19.01. 2011 22:27:00

bala

Mám hortenzie již řadu let a vždy na jaře i na podzim přidávám trochu rašeliny a loni poprvé jsem přihnojila hnojivem na rododendrony...ale cereritem jsem nehnojila....myslela jsem, že tento není vhodný na hnojení kyselomilných rostlin....

#4 Hortenzie - žlutozelené listy | 11.04. 2012 20:18:22

jituška

Já si konečně jednu hortenzii koupila a jednu dostala,tak uvidíme zda se mě podaří z nich vypěstovat krásné keře.

cz jituška | Hortenzie (Hydrangea)
Hortenzie (Hydrangea)
cz jituška | Hortenzie (Hydrangea)
Hortenzie (Hydrangea)

#5 Hortenzie - žlutozelené listy | 16.04. 2012 09:55:16

Kika
**

Jitusko, ve vasem pripade jde s nejvetsi pravdepodobnosti o beznou hortenzii velkolistou, takze abyste z nich mela pekne kere, chtelo by to v zime dobrou ochranu pred mrazem nebo vzit v kvetinaci do nemrznouci mistnosti, tyhle rady namrzají a pak byste prisla o kveteni, protoze kvete na loňském dřevě

#6 Hortenzie - žlutozelené listy | 16.04. 2012 14:07:31

katkastill

Také jsem si letos koupila 3 hortenzie velkolisté (malé keříčky - podobné jako na fotkách od Jitušky). Zasadila jsem je do velkého květináče a dala ven před vchodové dveře. Je to místo částečně chráněné pergolou, a tak jsem si myslela, že se jim tam nic nestane, ale bohužel mi tam asi namrzly. Mají svěšené listy a květy jsou také zničené. Co s nimi? Mám je zkusit nějak ostříhat? Nerada bych o ně přišla...

#7 Hortenzie - žlutozelené listy | 16.04. 2012 16:51:57

YOS

Pokud se stonek dá lehce promáčknou rukou a je oslzlý, už nenaděláte vůbec nic. Když ne, znovu stonek obrazí. Ostříháním se zbavíte letošních květů a to by byla škoda. Hortenzie je méně otužilá jako růže a v květináči rychleji vymrzne, než ve volné půdě.

Všechno jde tak, jak má jít.

#8 Hortenzie - žlutozelené listy | 17.04. 2012 12:19:28

katkastill

Zkoušela jsem to a stonky jsou pevné, nelze je promáčknout. Listy jsou takové měkké a oslizlé. Vložím fotky...

cz katkastill | Hortenzie (Hydrangea)
Hortenzie (Hydrangea)
cz katkastill | Hortenzie (Hydrangea)
Hortenzie (Hydrangea)

Zápatí