Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Jezírka - krmení ryb | 14.04. 2011 22:59:28

Anička
*

Jezírka - krmení ryb

Zdravím všechny!!!! Tak už jsem se dopracovala až sem, ještě musím zvládnout  přidat nějaké fotečky:). Já technický antitalent. wink Prosím o radu, zda se mají rybky v jezírku krmit , nebo přikrmovat nebo vůbec nekrmit.  Jezírko máme 6 let a zatím jsem přikrmovala. Prý se pak zanáší výkalama a tvoří se řasy.Někde jsem četla, že se mají přikrmovat a zase  jsem slyšela od známe,  že krmit nemám a kladla na to důraz. Tak teď nevím , poradí mně tu někdo? Děkuji!!!!

#2 Jezírka - krmení ryb | 14.08. 2011 22:58:59

CherryAnn
*

Re: Jezírka - krmení ryb

Ahoj,
podle mně záleží na tom, jaké prostředí máte v jezírku, jestli se ti tam vytvořil za ta léta biotop s rostlinami a faunou, pak je krmit nemusíš - ale jestli si je krmila doteď, asi bych nepřestávala, výkalama se bude jezírko zanášet pořád, vždyť ty rybky musí jíst smile

#3 Jezírka - krmení ryb | 04.01. 2012 17:38:37

Xenotoca
Místo: Litovel u Olomouce
Web

Re: Jezírka - krmení ryb

Záleží na velikosti jezírka a zda není přerybněno. Karasi a závojnatky v malém jezírku vodu silně zakalí. Lepší je chovat rybky drobnější např. slunky obecné,které zatím nejsou chráněny zákonem a hrozí jim vyhubení. Při chovu v jezírku po rozmnožení se mohou vysadit na další lokality a tím přispět k zachování druhu. Naopak nedoporučuji nepůvodní střevličku východní,která zamořuje naši přírodu a přenáší nemoci proti níž nejsou naše ryby imunní a navíc v zimě nespí a llikvyduje svou nesmírnou žravostí veškerý plankton. Z dalších ryb je dobré chovat hořavku duhovou,která je také ohrožena zde je nutné pro její rozmnožování pořídit do jezírka škeble,které vodu v jezírku filtrují a přispívají k čistotě vody.   Vláďa

Vladimír Vytásek

Zápatí