jituška: Jitulo,mám recept od mojí maminky a léta ho dělám i ho v PC lahvích zamrazuji,na zimu ale bohužel nikdy tak dlouho nevydrží....  50 květů černého bezu,6dkg kyseliny citronové, 3 celé citrony nakrájet,4 l vody-převařit.Vše dáme do kbelíku,necháme 24 hod.odstát.Poté přecedit přes plátýnko a na 1 l vody sirupu dáme 1 kg cukru..... a je hotovo,jen uchovávat v lednici,aby po pár dnech v teple nezačala kvasit!
Další informace v článcích o rostlinách
Řez dřevin: Sambucus nigra - bez černý Řez dřevin - bez černý
Bez černý (Sambucus nigra) je nenáročný, velmi rychle rostoucí, bohatě rozvětvený keř, který je schopen se přizpůsobit různému prostředí. Pro svou nenáročnost je také používán při rekultivacích a jako průkopnická dřevina. Ve výsadbách i v zahradách mu …