YOS | Nevadlec stříbrný - ve květináči (Celosia plumosa)#1 Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu | 23.07. 2011 12:04:32
- YOS
Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu
Nyní kvete zajímavá letnička, která dosahuje výšky asi 30cm. Vysazuje se v únoru a březnu pod sklo při 15-20°C, po vzejítí protrháme, aby se nedotýkaly a v červnu vysázíme buď do záhonu nebo do truhlíků na vzdálenost 25cm. Nevysazujte nikdy na místo určení. Začátkem léta jsou rostlinky k dostání. Existují 2 základní druhy. Původní druh Celosia argentea var. cristata (čili Celosia cristata) - Nevadlec hřebenitý a Celosia argentea subsp. plumosa (čili Celosia plumosa) - Nevadlec stříbrný.
Všechno jde tak, jak má jít.
#2 Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu | 23.07. 2011 13:27:20
- bala
Re: Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu
Nevadlec je skutečně nádherná letnička, její květy vydrží dosti dlouho...ještě než jsem založila okrasnou zahradu, tak jsem si vypěstovala tuto květinu ze semínek a byla jsem velmi mile překvapena jak se jí u mě líbilo, jen jsem měla směs barev, ale i tak to byla nádhera! Před něj jsem zasadila voskovky[/sb ]- ledovky, povedlo se mi vytvořit krásnou kombinaci... teď již mám vesměs letničky, které se samy vysemeňují a ty, které se musí na zimu vyrýt ze záhonu, jako např. jiřinky, mečíky, begonie a balkonovky.......Z letniček si ještě vysévám každoročně gazánie, karafiátky, které umí vykvést překrásnými barvami...
#3 Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu | 23.07. 2011 14:21:21
- Marie Fárová
Nádherné jsou jak jednobarevné záhony, tak i ze směsi barev - barvy jsou opravdu moc pěkné.
#4 Nevadlec - do truhlíku nebo na okraj záhonu | 23.07. 2011 15:45:59
- Daniela74
Nádherná pro mě neznámá rostlina ...