Jan Kolman: Před lety jsem také vyráběl víno z trnek. Když jsem si je nesl domů, potkal jsem předsedu zahrádkářské organizace, který mne varoval, že kvašením trnek může vznikat metylalkohol. Jeho rad jsem nedbal, víno jsem vyrobil.  Na chuť sice bylo dobré, ale asi opravdu obsahovalo něco závadného - i když nebylo přeslazené,  způsobovalo ne sice slepotu, ale mimořádnou nevolnost.
Možná, že někdo má jinou zkušenost.
Další informace v článcích o rostlinách
Prunus spinosa - trnka obecná Prunus spinosa - trnka obecná
Synonymní název: slivoň trnka | Čeleď: růžovité (Rosaceae) | Lidové názvy: trnky, trní, slíva trnka | Trnka je hustý a nepravidelně větvený trnitý keř vysoký 1 až 3 m, jen zřídka vyšší. Vytváří četné kořenové výběžky, jimiž se rychle vegetativně …
Michal Sochor | 15.11. 2007