Jan Kolman: Před lety jsem také vyráběl víno z trnek . Když jsem si je nesl domů, potkal jsem předsedu zahrádkářské organizace , který mne varoval, že kvašením trnek  může vznikat metylalkohol . Jeho rad jsem nedbal, víno jsem vyrobil.  Na chuť sice bylo dobré, ale asi opravdu obsahovalo něco závadného - i když nebylo přeslazené,  způsobovalo ne sice slepotu, ale mimořádnou nevolnost.
Možná, že někdo má jinou zkušenost.
Další informace v článcích o rostlinách
Prunus spinosa - trnka obecná Prunus spinosa - trnka obecná
Synonymní název: slivoň trnka | Čeleď: růžovité (Rosaceae) | Lidové názvy: trnky, trní, slíva trnka | Trnka je hustý a nepravidelně větvený trnitý keř vysoký 1 až 3 m, jen zřídka vyšší. Vytváří četné kořenové výběžky, jimiž se rychle vegetativně …
Michal Sochor | 15.11. 2007