krumpold | Červená růže - pnoucí sorta - Dortmund (Rosa)#1 Růže - královna květin | 07.09. 2011 11:50:54
Růže - královna květin
Přidávám fotky svých růží, co se týče chorob byl letošní rok opět vydařený, postřiky aplikuji podle potřeby, ale největší problém byl letos s padlím.
Kde nakupujete růže?
Editoval krumpold (07.09. 2011 11:51:27)
#2 Růže - královna květin | 08.10. 2011 16:58:52
- Vladimira
Re: Růže - královna květin
Dobrý den,
máte nádhernou zahradu. Krásná Sympathie i Dortmund. Žlutá připomíná keřovou Licht Königin Lucia. Nechce se mi růže stříkat, tak kupuji odolné odrůdy, pokud možno ADR.
Vlaďka
#3 Růže - královna květin | 08.10. 2011 18:12:18
Dortmund je také odolná růže proti houbovým chorobám, ale letošní rok je asi výjimečný, měl jsem ji napadenou rzí. Nikdy jsem se na svých růžích s rzí nesetkal, toto byl první případ. U ostatních růží jsem měl problém snad jen s padlým a postřiky jsem prováděl v pravidelných intervalech ale počasí je nevyzpytatelné.
#4 Růže - královna květin | 21.11. 2011 19:58:00
- jituška
Překrásné růže Krumpold, chtěla bych se zeptat kdo ví jaký je rozdíl mezi růžemi vypěstovanými z řízků a růžemi,co jsou naočkovány na podnoži? Má to nejaký vliv,nebo jsou oba způsob kvalitní a silné rostliny???
#5 Růže - královna květin | 22.11. 2011 17:27:07
Růže z řízků mívají obvykle horší vitalitu, neplatí to ovšem u pnoucích nebo pokryvných růží, u nichž při větší hustotě při výsadbě oceníme, že z řízků množené neobrůstají následně podnože, tedy, že nezplaňují. Běžné typy velkokvětých nebo mnohokvětých skupin růží se množí zpravidla očkováním.
#6 Růže - královna květin | 16.04. 2012 11:23:21
Články: Knihy
![]() | Růže | buxcz | 18.06.2009 |
Překrásná kniha pro všechny milovníky královny květin ... Růže - nepřeberné bohatství tavrů a barev |
|||
![]() | Růže - pěstujeme správně, jednoduše, úspěšně | grada | 14.07.2008 |
Základní informace: skupiny růží , tvary růstu, nároky na stanoviště, možnosti uplatnění · Kurz řezu: jarní a letní řez jednou do roka kvetoucích i remontujících růží, zmlazovací řez · Péče o růže : rozpoznání nejčastějších chorob a jejich ošetření · Názorné obrázky pro správnou výsadbu a řez · Popi ... Růže - pěstujeme správně, jednoduše, úspěšně |
|||
![]() | Růže je růže | HV | 27.02.2002 |
Nakladatelství Víkend přichází do nové sezóny s publikací, která je pěkným dárkem této královně květin k jejímu roku. Autorem je známý zahradnický odborník arch. Čestmír Böhm. Právě jeho strýc Jan Böhm již před válkou přiváděl v Blatné ke slávě růže českého původu. ... Růže je růže |
|||