#1 Moruše - výsadba a pěstování | 01.12. 2008 11:02:45
Moruše - výsadba a pěstování
Dobrý den
mám zájem o pěstování moruše , ale nevím kdy je vhodné ji zasadit a zda u nás cca 550 m.n.m poroste . Jaká je prosím vhodná doba k výsadbě a myslíte , že v našich podmínkách poroste?Mám hlavně zájem o moruši černou .
Děkuji za odpověď.
Dotaz zaslaný uživatelem mailem
#2 Moruše - výsadba a pěstování | 02.12. 2008 12:29:14
- zahradnictvikruh
- Subtropické zahradnictví Kruh

- Místo: Jilemnice
- Web
Re: Moruše - výsadba a pěstování
Dobrý den, Moruše patří mezi rostliny kterým se daří nejlépe v našich teplejších oblastech. Pokud ji chcete pěstovat v 550 m.n.m pak musíte vybrat dostatečně chráněné stanoviště. Navíc doporučuji na zimu rostlinu přihrnout jako růže a vršek obalit. Pokud by byly větší mrazy pak v místech kde bude dostatečně přihrnuta zemina moruše nezmrzne a na jaře zespodu obroste. Ve Vašich podmínkách bude vhodnější doba pro výsadbu jaro.
Pavel Beran, Subtropické zahradnictví Kruh
#3 Moruše - výsadba a pěstování | 26.04. 2011 23:51:17
- walivar
- *
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, na co se roubuje moruše, pokud jde o moruši roubovanou na kmínku. Viděla jsem takovouto moruši na cca 2m kmínku. a jak o ni pečovat. Děkuji za odpověď.
#5 Moruše - výsadba a pěstování | 08.04. 2012 19:36:55
- YOS
Chtěla bych se zeptat obyvatel Tábora nebo blízkého okoli, zda neví jaké plody plodí stoletá moruše naproti SZŠ na na náměstí T. G. Masaryka? Zajímá mne zda bílé, červené nebo černé. Děkuji
Všechno jde tak, jak má jít.