garten | Dýně - podzimní výzdoba (Cucurbita)#1 Podzimní výzdoba | 10.10. 2011 10:21:12
Podzimní výzdoba
Výzdoba vchodů a předzahrádek. Jak zdobíte vchody do domu vy?
Dýně je lidový název nejčastěji pro tykev turek (nazývanou také dýně obecná, latinsky: Cucurbita pepo, nejčastěji varieta pepo) nebo tykev velkoplodou (nazývanou také dýně velkoplodá, latinsky: Cucurbita maxima).Jedná se nejčastěji o zeleninu oranžové barvy z čeledi tykvovitých (Cucurbitaceae). Jedná se o jednoletou popínavou rostlinu původem z Latinské Ameriky. Do Evropy se dostala koncem 15. století v souvislosti se španělskými kolumbovskými výpravami.
Citace z http://cs.wikipedia.org/wiki/Dýně
#2 Podzimní výzdoba | 29.10. 2011 21:24:41
- jitula
Re: Podzimní výzdoba
Zde je naše inspirace.
#3 Podzimní výzdoba | 29.10. 2011 22:13:52
- Poměnka

jitulo krásné,krásné.
#4 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 11:59:30
- jitula
Zde je ještě pár fotek toho, co se dá vyrábět z přírodnin. Použili jsme hlavně kaštánky, to je klasika, ale i další materiál. Děti si teď spanáčky a zvířátky hrají divadlo a ohromně se jim to líbí. Rozhodně víc než nějaké hračky. Z tvoření z podzimních materiálů bych měla i více fotek a nápadů, ale dávat sem víc fotek nebudu, abych nedostala, že to na tyto stránky nepatří. I když by to bylo celkem fajn, vymyslet kolonku jenom s nápady a tvořením pro děti nebo různé dekorace, rádi se něčím takovým inspirujem a vůbec by to nebylo od věci, i když je garten zaměřený převážně na architekturu zahrady. Ale pár panáčků snad poslat mohu. Třeba tím udělám někomu radost nebo si to i někdo vyrobí s dětmi.
#5 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 15:05:14
- YOS
Jitulo, viděla jsem už hodně, ale něco takového ??? Úžasné. Moc jsem se kochala a obdivuji Vaše nápady. Na 1. obrázku mi příjde jak kdyby ty dvě žirafy namlouvaly. Tolik druhů zvířátek. Např. kouzelná je želva. Super nápad. Nebo postavičky za pomocí šustí z kukuřice. Všechny jsou moc kouzelné.
Všechno jde tak, jak má jít.
#6 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 16:14:59
- Marie Fárová
Jitulo, Vaše výtvory jsou nádherné. YOS, já jsem na tyhle výtvory zvyklá od své kamarádky, která je na ruční práce a tvoření všeho druhu moc šikovná. Nápady si ženské sdělují mezi sebou a čas od času jedu na výstavu, kterou pořádají a nestačím se divit, co je možné udělat. Před pár dny jsem od ní dostala malý kropáček, upletený ze srolovaných novin. Je krásný. ![]()
#7 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 17:08:52
- YOS
Maruško, já nevím co je kropáček?! Nemáte nááááhodou fotku? Taky jsem vyráběla zvířátka a postavičky z kaštanů, když byly děti malé, ale nikdy z jiného přírodního materiálu. Já už mám děti i vnučky velké, ale možná až budu mít pravnuky, tak vyzkouším.
#8 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 18:00:46
- Marie Fárová
YOS, šla jsem ho vyfotit a dala jej na své rajče.
http://marfar.rajce.idnes.cz/Kropacek_p … 400074.jpg
#9 Podzimní výzdoba | 30.10. 2011 18:41:55
- YOS
Krásný kropáček. Kropit s ním však asi nebudete moct. Já jsem dostala taky touto technikou udělané 2 podkvětináče a ozdobný kousek, který mám náhodou vyfocený. S další podzimní výzdoubou se moc chlubit nemohu. Vloni jsem navlékla šípky a přehodila přes lustr v kuchyni. Ty tmavě růžové kytičky jsou astry navlečené jako náramek a přehozené přes keramický kropáček na svěcenou vodu.
#10 Podzimní výzdoba | 31.10. 2011 11:44:21
- Marvella
Jitulo, máte to moc pěkné. Jo, kde jsou ty časy, kdy jsem se všema dětma dělala postavičky z kaštanů, žaludů, bukvic atd. Letos už nechtějí dlabat ani dýně. Já se na podzimní výzdobu venku chystám jen zlehka, je mi stále líto vyhodit kvetoucí truhlíky. Marcela