Marie Fárová | Babako - plod (Carica pentagona)#1 Institut tropů a subtropů ČZU Praha | 01.12. 2011 21:44:16
- Marie Fárová
Institut tropů a subtropů ČZU Praha
Nevím, jestli se vám nebude zdát, že už je tu fotek z tropů a subtropů víc než dost. Já jsem byla na začátku listopadu pozvaná do Institutu tropů a subtropů na České zemědělské univerzitě v Praze a velmi ráda jsem tuto nabídku využila. Dnes vám představím fotky subtropů.
#2 Institut tropů a subtropů ČZU Praha | 02.12. 2011 08:07:37
- Eva N E
Re: Institut tropů a subtropů ČZU Praha
Dobrý den.Paní Fárová,nechci dělat chytrou, ale jahodový strom se říká Arbutus unedo. Psidium cattleianum se říká Jahodová kvajáva. Popravdě řečeno ji moc neznám. Tady roste ta druhá, Psidium guajava. Třeba i ta jahodová,ale zatím jsem ji neviděla. Ovoce Psidium guajava je velice voňavé. Musí se nechat dozrát,ale jeden plod je cítit po celém bytě. Přidám vám ho mezi tropické ovoce.
Nevím jak kdo, já mám fotky z tropů moc ráda. Člověk se poučí, co roste i jinde než u nás. Např. čajovník jsem nikdy neviděla, a to ho piji denně ![]()
#3 Institut tropů a subtropů ČZU Praha | 02.12. 2011 08:27:50
- Marie Fárová
Paní Evo, jsem ráda za každou radu. V ITS jsou pouze cedulky s latinskými názvy a české jsem dohledávala na netu. Kupodivu český název jahodový strom je uveden u obou rostlin. Sjednotím ale psidia na kvajávy. Kamarádka jahodovou kvajávu ochutnávala a je prý výborná.
#4 Institut tropů a subtropů ČZU Praha | 08.01. 2012 18:15:39
- Marie Fárová
Konečně jsem se dala zdravotně trochu do pořádku (borelióza) a tak sem začnu konečně dávat fotky, které jsem vám už dávno slíbila. Dnes tedy obrázky z Tropického skleníku v Institutu tropů a subtropů na ČZU v Praze. Bohužel se tu dost špatně fotí, je málo místa na zabrání celého stromu a špatné světlo. Takže prosím o shovívavost.
#5 Institut tropů a subtropů ČZU Praha | 10.01. 2012 08:47:31
- Marie Fárová
Dneska budeme procházet skleníkem dál.