YOS | Hloh peřenoklanný (Crataegus pinnatifida)#1 Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy | 07.01. 2012 20:32:39
Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy
Zajímalo by mě zda se dají u nás někde zakoupit tyto jedlé velkoplodé hlohy, hloh peřenoklaný (Crataegus pinnatifida a hloh klínovitý (Crataegus cuneata) Podařillo se mi sehnat pouze velkoplodý hloh břekolistý (Crataegus pedicellata). Vláďa
Vladimír Vytásek
#2 Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy | 28.03. 2012 22:41:47
- Lamm
- *
Re: Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy
Hloh peřenoklaný měli na stareodrudy.org, loni jsme si ho tam koupili.
Zkuste jim napsat, třeba ještě nějaké mají. Jsou dost ochotní a lecos dopěstují.
Kde jste sehnal břekolistý? Také bych ho ráda.
#3 Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy | 29.03. 2012 00:15:22
- YOS
Vláďo, hloh peřenoklanný roste v Lednici (Zahradnická fakulta MZLU - Mendelova Zemědelsko-lesnická Universita). Plody, vypěstované panem Petrem Brožem jsem vyfotila v Brně na výstavě citrusů. Kontakt petrbroza@seznam.cz nebo se podívejte na www.citrusy.cz.
Editoval YOS (29.03. 2012 00:17:30)
Všechno jde tak, jak má jít.
#4 Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy | 29.03. 2012 11:42:21
Crataegus pinnatifida - Hloh peřenoklaný "Big-Mao-Mao" prodává Adavo (www.rakytnik.com).
Editoval moonvil (29.03. 2012 11:43:02)
Michal Hladký
http://www.plnazahrada.cz
#5 Hloh - jedlé velkoplodé odrůdy | 29.03. 2012 20:53:30
Pro Lamm hloh břekolistý jsem získal výměnou za aralku manžuskou a perilu křovitou v botanické zahradě přírodovědecké fakulty v Olomouci. Dostal jsem i plno zralých plodů z nichž jsem vybral semena a na podzim zasel. Pokud mi vylezou semenáčky rád se o sazenice podělím. O firmě stareodrudy.org. vím, ale z rozhovoru s majitelem jsem zjistil že mají pouze tento hloh roubovaný. Mám raději čistě přírodní semenáče i když rodí později. Hloh klínovitý jsem měl slíbený od kamarádky,která jezdí do Japonska, žel havárie ve Fukušimě vše pokazila a z Japonska v nejbližší době raději nic nechci. Děkuji YOS a moonvil za další kontakty. S pozdravem Vláďa
Vladimír Vytásek