#1 Kamélie | 14.01. 2012 15:20:25
- Renata Vintrová
- *
Kamélie
Mám kamélii tři roky, letos poprvé nasadila poupata, ale všechny postupně zaschly a opadaly, proč?
#2 Kamélie | 14.01. 2012 16:11:10
- Marie Fárová
Re: Kamélie
Kamélii jsem dala kamarádce před léty k narozeninám a je pěkná dodnes. Přes léto jí má ve stínu na balkoně a přes zimu ve verandě, kde přezimují i muškáty. Je tu hodně světla a teplota určitě pod 10 st. To jsou myslím podmínky, které tato krásná, ale na pěstování náročnější rostlina vyžaduje. Kde máte kamélii umístěnou - není v teple? To by mohl být taky jeden důvod opadu poupat.
#3 Kamélie | 15.01. 2012 16:45:21
- Renata Vintrová
- *
Re: Kamélie
Kamélii mám umístěnou v pokoji na parapetu, ale netopíme tady. Chodbu máme tmavší, jedině bych kamélii mohla umístit v chodbě u podkrovky, kde je střešní okno a možná ještě chladněji než v místnosti.
Dnes jsem ale zjistila, že kamélii začínají opadávat nějaké listy, možná jsem ji přelila nebo přehnojila, doufám, že mi neodejde.....
Články: Přenosné rostliny
![]() | Camellia japonica - kamélie japonská | nasekrasnazahrada | 08.12.2010 |
Kamélie japonské ( Camellia japonica ) už mají nalitá poupata . Ta se však u většiny odrůd otevírají teprve od února – ovšem jen tehdy, pokud rostlinám poskytnete chladné stanoviště . ... Camellia japonica - kamélie japonská |
|||
![]() | Camellia - kamélie | nasekrasnazahrada | 09.02.2011 |
Exotické dřeviny s nádhernými květy jsou v zimních měsících předmětem obdivu. Jejich nevýhodou jsou vyhraněné nároky. ... Camellia - kamélie |
|||