Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Kaktusy - kvetení | 20.01. 2009 12:59:32

j-je-jejda
**
Místo: Nová Ves u Českých Budějovic

Kaktusy - kvetení

Jak přivést kaktus do květu?

Editoval j-je-jejda (20.01. 2009 12:59:42)

#2 Kaktusy - kvetení | 23.01. 2009 13:00:55

arakad
**

Re: Kaktusy - kvetení

Já mám doma jen vánoční kaktus a ten mi zrovna minulý týden začal kvést. Jinak co se týče jiných kvetoucích kaktusů, tak zatím mi všechny co jsem pěstovala pošli-takže s kaktusy to zřejmě moc neumím.sad

#3 Kaktusy - kvetení | 06.02. 2009 01:13:22

homeva
*

Já mám doma jak vánoční, tak i velikonoční kaktus a kvetou mi krásně oba. Na léto je dávám ven, ale na severní stranu, aby je nespálilo slunce. Když je na podzim přenesu domů, začne ten vánoční hned tvořit poupata. Můj otec pěstuje kaktusy asi 40 let a má jich hroznou spoustu. Také je na léto vynáší ven. Některé do foliáku a jiné pod strom do stínu. Nesmí na ně moc pršet. Nechává u nich růst plevel a zalévá až když vadne. Na zimu je nanosí na regály do temného a chladného pokoje. Kvetou krásně a hlavně celé léto.

#4 Kaktusy - kvetení | 07.02. 2009 18:57:08

janko39

Zde je těžké radit,když nepíšete,o jaký druh kaktusu se jedná.Je to široké téma.Nejlépe uděláte,když oslovíte nějakého kaktusáře,necháte si druh určit a poradit ,co s kaktusem dál.Myslím,že v ČB bude nějaký kaktusářský kroužek,nebo sdružení - zkuste to tam.

#5 Kaktusy - kvetení | 23.02. 2009 11:00:11

liska
**

Já pěstuji různé druhy kaktusů celoročně mezi okny. Dokud byly pouze na okenním parapetu a neměly přes zimu chladno, vůbec nekvetly. Od té doby, co je pestuji mezi okny, tak každoročně kvetou a už teď v únoru se objevují na některých poupata.

#6 Kaktusy - kvetení | 23.02. 2009 11:41:36

krasa-netresku
Zahradnictví Krása netřesků
Místo: Ředhošť
Web

j-je-jejda napsal(a):

Jak přivést kaktus do květu?

Pro kvetení kaktusů je nejjednodušší způsob pěstování. V létě jim dopřejte dostatek sluníčka , vody a tepla, na zimu je uložte k odpočinku do suché ( může být i temná) místnosti s teplotou okolo 8°C. Zcela na sucho!! V březnu až dubnu, když nehrozí mrazíkya je slunečné počasí můžete provést první slabou zálivku a po týdnu kaktusy pořádně prolijte, postavte květináče třeba na den do vody-  ne studené. Pak už zalévejte vždy po vyschnutí substrátu.
Před zazimováním je nutno dodržet zásadu poslední zálivky, která bývá zhruba měsíc před uskladněním rostlin. Potom to chce jen trpělivost a pevnou vůli kaktusy nezalít během odpočinku.
Chladné zimování je předpokladem pro bohaté kvetení.  viz: http://www.krasa-netresku.cz/jentak/jentak.html

Editoval krasa-netresku (23.02. 2009 11:46:24)

Specializované zahradnictví na zimuvzdorné sukulenty a zelené střechy

Zápatí