#1 Borůvka kanadská - pěstování | 18.02. 2009 09:11:04
Borůvka kanadská - pěstování
Dobrý den,
před pár lety jme si u Vás koupili velkoplodou borůvku 2x. Jedna nádherně zesílila a měla už několik krásných velkých plodů a té druhé zčervenaly listy, předčasně opadaly a bylo na ní pár malých kyselkavých plodů, které vysychaly - vypadá jako větší lesní borůvčí. Čím to? Je možné, že byl poslán jiný druh, nebo ,,špatná,, rostlinka? Podmínky k pěstování mají stejné.
Děkuji za odpověď. HK
Dotaz zákazníka Subtropického zahradnictví Kruh
#2 Borůvka kanadská - pěstování | 18.02. 2009 09:15:10
- zahradnictvikruh
- Subtropické zahradnictví Kruh

- Místo: Jilemnice
- Web
Re: Borůvka kanadská - pěstování
Dobrý den, těžko mohu stoprocentně určit příčinu takto na dálku, ale nejpravděpodobnější je, že při výsadbě nebyl rozrušen kořenový bal u rostlin. Při vyndavání z původních kontejnerů je potřeba dole trochu rozrušit kořenový bal, aby se mohly kořeny rozrůstat do okolního substrátu. Toto obecně platí pro výsadbu prakticky všech rostlin z kontejneru. Pokud se to neudělá tak rostlina může i několik let stagnovat a pak uhynout. Pokud jste to při výsadbě neudělala tak paradoxně rostlina která měla méně prokořeněný kontejner nyní může bez problémů růst a ta druhá živoří. Pokud ji nyní vytáhnete tak bude pravděpodobně mít steně velký bal kořenů jako při výsadbě. V tom případě kořeny dole trochu roztrhejte a znova zasaďte. Již během roku by rostliny měla výrazně povyrůst.
Vaccinium corymbosum - borůvka kanadská
Pavel Beran, Subtropické zahradnictví Kruh
#3 Borůvka kanadská - pěstování | 17.08. 2009 09:56:32
- johankazarku
- **
Měla bych dotaz na jaké místo a do jaké půdy lze borůvky vysazovat a jak zvládají přepravu poštou či ppl? děkuji
#4 Borůvka kanadská - pěstování | 02.12. 2009 12:55:59
Vážení,mám zájem o obří kanadskou borůvku.Rád bych se dozvěděl,kdy je vhodná doba sázení, dále o způsobu pěstování jaké velikosti keř dosahuje ,když se jich dá více jak mají být daleko o sebe a pod. Zároveň mě zajímá jaká je přibližná sklizeň z jednoho keře při správném pěstování.
Děkuji za odpovězení mých dotazů. PV
Dotaz zákazníka Subtropického zahradnictví Kruh
#5 Borůvka kanadská - pěstování | 02.12. 2009 13:00:59
- zahradnictvikruh
- Subtropické zahradnictví Kruh

- Místo: Jilemnice
- Web
Vhodná doba k sázení je prakticky kdykoliv, neboť prodáváme kontejnerované rostliny. Takže čím, dříve tím lépe. Vysazují se do rašeliny na vzdálenost cca 2m. Výška rostliny bude cca 1,5 m a šířka stejně tak. Z jednoho keře se dá sklízet i více než 5 kg.
Pavel Beran, Subtropické zahradnictví Kruh
#6 Borůvka kanadská - pěstování | 06.12. 2009 13:08:45
- janko39

U kanadských borůvek je třeba i správně provedený řez, jehož účelem je docílit vyrašení nových silných výhonů.V podstatě je třeba odstraňovat staré odplozené větve (podobně jako např.u rybízu) a tenké, hnízdovité větévky ,které keř zbytečně zahušťují. Konce silných letorostů zakrátíme o cca 10 cm,aby vyrašila všechna očka - výhony z těchto oček jsou právě plodonosné. Nezapomínáme na hnojení - na podzim buď kompost ( BEZ VÁPNA ! ),nebo zetlelý hnůj (slepičí, nebo holubí trus jen prokvašený a náležitě zředěný). Na jaře CERERIT,nebohnojiva pro vřesovištní dřeviny.
#7 Borůvka kanadská - pěstování | 16.01. 2012 13:35:20
Přeji hezký den, obracím se na Vás se žádostí mi zodpovědět otázku, je-li normální, že kanadská borůvka Legacy mi nyní na zimu vůbec neopadala, na rozdíl od jiných dvou odrůd. Všechny jsem zakoupil na podzim roku 2011. Zasadil jsem tři keříky Legacy a všechny jsou i dnes, 15.ledna zelené, neopadal snad jediný list. Je mi to divné, děkuji za odpověď. AF
Dotaz zaslaný mailem na garten.cz