#1 Bubnové sekačky | 26.02. 2009 17:00:57
Bubnové sekačky
Dobrý den, chci si pořídit bubnovou sekačku na vysokou trávu. Rozhoduji se mezi ADÉLOU a LÍZOU a potřebuji ji na sekání cca 1 ha sadu ve svahu. Parametrově mi přijdou podobné, jaký je mezi nimi hlavní rozdíl ve vztahu k mé potřebě? Děkuji.
Dotaz zákazníka VARI, a.s
#2 Bubnové sekačky | 26.02. 2009 17:04:25
Re: Bubnové sekačky
Dobrý den, hlavní rozdíl mezi Adelou a Lízou je v konstrukci pohonu, Adela má robustnější prostorový laserem řezaný rám a velmi bytelnou převodovku spojenou přímo s motorem. Adelu bereme jako profesnější stroj s vysokou životností. Líza je lehčí řada na trubkovém rámu s menší šnekovou převodovkou a dělenou nápravou pro snadnější zatáčení. Dalo by se říci, že pro Vaše potřeby vzhledem k ploše by pro vás byla vhodnější Adela. Než však uděláte konečné rozhodnutí, doporučil bych počkat do dubna, myslím že budeme mít pro vás ještě vhodnější stroj. Zatím ovšem nemohu prozradit více. S pozdravem Tomáš Belinger
Bubnová sekačka - BDR-595 Adela
Zahradní technika - VARI, a.s.
#3 Bubnové sekačky | 05.03. 2009 12:14:24
- igor.konecny
- **
Podobnou sekačku jsem měl taky a nebyl jsem s ní příliš spokojen. Nechal jsem si poradit odborníky na trávní porost a ti mi doporučili vřetenovou sekačku. Seká hezky, netupí se nože a moje tráva přes léto nežloutne a zachovává si svou hustotu. Zkuste se ješte mrknout třeba zde: www.vretenovesekacky.cz. Třeba Vám to pomůže v rozhodování.
#4 Bubnové sekačky | 06.03. 2009 12:02:48
igor.konecny napsal(a):
Podobnou sekačku jsem měl taky a nebyl jsem s ní příliš spokojen. Nechal jsem si poradit odborníky na trávní porost a ti mi doporučili vřetenovou sekačku. Seká hezky, netupí se nože a moje tráva přes léto nežloutne a zachovává si svou hustotu. ...
Myslím, že porovnáváte nesrovnatelné. Vřetenové sekačky jsou především na nízkou trávu, bubnová je naopak na vysokou, ideální je např. na sečení louky. Pokud jste ji použil na "anglický trávník" byla to chyba.

http://www.zahrada-cs.com/a/cz/3619-bub … oke-travy/