#1 Orchideje - Cambria | 20.03. 2009 20:16:31
Orchideje - Cambria
Dobrý den, dostala jsem dvě orchideje, u jedné byl štítek s názvem Cambria, u druhé nic, ale má stejně vypadající listy, i když úplně jinak kvete. Můžete mi aspoň přibližně poradit, jak se o ně starat a co se od nich dá čekat. Pochopila jsem, že to asi bude něco jiného, než Phalenopsis, který kvete pořád. Děkuji moc. P
Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
#2 Orchideje - Cambria | 20.03. 2009 20:29:55
- zahrad-krulichovi
- Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
- Místo: Praha 6
- Web
Re: Orchideje - Cambria
Dobrý den, tyto orchideje jsou opravdu něco jiného. Vyžadují polostín,pokojovou teplotu. Na podzim je doporučováno umístit rostlinu do světlého prostoru, kde je teplota 14-16°C a omezit zálivku. Tím se podpoří tvorba květů. Vykvétá obvykle jednou za rok na novém výhonu-pahlíze. Odkvetlé stvoly můžete odstranit,nová poupata již nevytvářejí. Zalévejte opatrně- přemokření substrátu může způsobit uhnití kořenů. Vždy jej před další zálivkou nechte slabě vyschnout. Přihnojujte speciálním hnojivem pro orchideje,prospěšné je rosení. Mnoho pěstitelských úspěchů přeje Jakub Krulich
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
#3 Orchideje - Cambria | 05.08. 2009 14:06:55
- humpliar
- *
Dobrý deň. Asi pred rokom som dostal dve phalaenopsis. Jedna po odkvitnutí úplne zvädla a vyhodil som ju. Druhú som zachoval a cez zimu polieval i špeciálnym hnojivom pre orchidee. Začala vyhánať stonka a na nej sa rozvíjajú 4 puky. Listy sú však stále zvädnuté. Polievam podľa pokynov a listy rosím. Poviete mi , prosím čo robím zle? Rád by som si kúpil viac rastlín, ale len keď ich nebudem svojím pestovaním ničiť. Ďakujem.![]()
#4 Orchideje - Cambria | 18.08. 2009 18:34:51
- Dana
- **
Pro humpliar
Zvadlé listy signalizují, že nemá v pořádku kořeny. Spíš nebude mít skoro žádné, asi byla zalévaná moc. Kořeny po zalití jsou zelené, ale dřív nezalévat, až dostanou stříbrnou barvu. LIsty nerosit , mohla by zahnít uprostřed. Jinak jako začátečník, jsem některé také ulila, jen se nevzdávat. Nechte jí více vyschnout