Nejste přihlášen(a)

#1 Pampas | 08.05. 2009 21:09:22

lindaboj
*

Pampas

Dobrý den, má prosím nějdo z Vás zkušenosti s touto travou: http://rostliny-zahrada.hyperinzerce.cz … rno-mesto/ děkuji LB

#2 Pampas | 11.05. 2009 18:44:02

janko39

Re: Pampas

Cortaderia selloana,zvaná pampová tráva,lidově též pampas - pochází z Argentiny.Možná současné kultivary,pěstované v Evropě delší dobu,jsou odolnější,ale já mám s ní jen špatné zkušenosti,co se týká přezimování. Koupil jsem si ji 3x,z toho jednou sice zimu přežila,ale další už ne,ačkoliv jsem ji podle předpisu vždy na zimu zabezpečil a zakryl. Zničí ji naše vlhké zimy, v kombinaci s nízkými teplotami. Pěstování ze semen je zdlouhavé a pracné,ale může výhodu,že se dá vypěstovat větší množství jedinců,z nichž některé mohou být odolnější a je možno sestavit kolekci různých odstínů barev. Podle literatury je možné ji přezimovat i ve světlém bezmrazém sklepě v kontejneru a na jaře ji zasadit. Tuto možnost jsem neměl a nemám, tudíž jsem se této trávy musel vzdát. Nechci Vás ale odradit - pokud jste trpělivá a pečlivá,pusťte se do toho - přeji hodně zdaru.

http://www.garten.cz/images_data/2816-cortaderia-selloana-pampas-dvoudomy-1.jpg
Cortaderia selloana - pampas dvoudomý (foto: Hana Vymazalová)

#3 Pampas | 16.05. 2009 13:01:22

houba

Dobrý den,
já jsem také dvakrát koupila tuto trávu a dvakrát mi zašla.Letos jsem objednala semena,zasela je(klíčí  brzy) a mám několik rostlinek. Jednu jsem už zkusila dát do země,ostatní mám zatím v květináčích. Jsem zvědavá,jak to dopadne letos,ale jedno vím určitě:je to poslední pokus.

#4 Pampas | 06.11. 2009 08:26:49

pepxx

Trávu jsem svázal a zasypal listím. Na jaře z trsu tu a tam vyrazila nová stébla. Zřejmě došlo k zapaření. Teď jsem ji svázal a pouze přiklopil kbelíkem,aby na trs nepršelo. Na jaře budu chytřejší.

#5 Pampas | 06.11. 2009 10:07:41

janko39

Na jaře, t.j.koncem března, až začátkem dubna (podle vývinu počasí a teplot) včas trávu odkryjte a seřízněte stará stébla a listy - někdy totiž raší nové listy mezi starými a v případě pozdějšího seříznutí byste je zbytečně poškodil. Jakmile bude jisté,že zimu přežila, dobře ji přihnojte(ledek, CERERIT) a vydatně zalijte.

Zápatí