Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Trubač - pěstování v květináči | 11.05. 2009 23:55:28

garten
Architektura zahrady
Místo: Jevišovice
Web

Trubač - pěstování v květináči

Dobrý den, potřebovala bych poradit s trubačem (Campsis). Koupila jsem si ho minulý rok na jaře, mám ho ve velkém květináči na balkoně ve 4. patře, orientovaný na jih. Minulý rok krásně kvetl celé léto. Přes zimu jsem ho občas zalila, na jaře zastřihla,ale do dneška ještě nevyrašily ani pupeny, znamená to, že zmrzl nebo mu mám dát ještě šanci? předem děkuji za radu a jsem s pozdravem. RH
Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#2 Trubač - pěstování v květináči | 13.05. 2009 10:56:35

danusa291
*

Re: Trubač - pěstování v květináči

Skuste este vyckat, ja som sa vsak minuly rok musela rozlucit s trubacom, lebo vymrzol alebo vyschol. Kupila som dalsi, ten som okrem mulcovacej kory chranila v zime aj cecinou. Prezil, ma pekne nove vyhonky, tesim sa na kvety. Skuste ho pred zimou viacej zabezpecit pred mrazmi. Pekny den. D.

#3 Trubač - pěstování v květináči | 05.06. 2009 11:52:49

Melissa
**

Koupila jsem si sazenici trubače, zasadila jsem ji na zahradu ke kůlně na dřevo, zatím se zdá, že se mu tam líbí. Ale po přečtení předchozích příspěvků mám obavy, jestli nemůže vymrznout? Bylo mi řečeno, že je to popínavá dřevina, tak jsem předpokládala, že je mrazuvzdorný... Nebo je nutné přikrývat jej např. chvojím?  A co až povyroste? Jak jej potom chránit? Může mi někdo poradit?
Předem děkuji.

#4 Trubač - pěstování v květináči | 06.06. 2009 20:08:34

vypravec

My  koupili 2 predloni, musely zustat  ale v kvetinacich, na zimu jsme je prihrnuli kaminky,jako ostatni kvetinace, byla mirna zima a prezimovaly oba. Na jejich  misto k pergole jsme je sazeli loni, pres zimu nebyly prikryté a krasne prezimovaly opet,ikdyz zima byla  dost velka.Zatim ale nekvetly .

Zápatí