Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Jabloň - výber odrody jablone | 24.06. 2009 11:58:46

garten-sk
Administrator

Jabloň - výber odrody jablone

Dobrý deň
Prosím Vás o radu pri riešení môjho pestovateľského problému:  Od roku 1993 mám v záhrade jesenné jablone zastúpené odrodou DORIS. V súčasnosti mi už strom odchádza a uvažujem o jeho náhrade.

Stojím pred problémom,či znovu vysadiť DORIS , s ktorým po stránke rodivosti neboli problémy , alebo či existuje a je dostupnná na našom trhu iná odroda ( neskoro letná alebo jesennná )s podobnými agrotechnickými vlastnosťami najmä odolnosťou voči chorobám a eventuálne aj z lepšími chuťovými vlastnosťami.

Po prečítaní dostupných pomologických informácií o odrodách Prima, Granštýnske,Wealthy,Mondial Gala,Summerred,Kardinál pásikový ,Denár,Sudetská reneta  som to zatiaľ nezistil.
Vopred ďakujem za odpoveď.  Š
Dotaz zákazníka firmy KOHAplant s.r.o.

#2 Jabloň - výber odrody jablone | 24.06. 2009 12:10:31

kohaplant
KOHAplant s.r.o.
Místo: Levice
Web

Re: Jabloň - výber odrody jablone

Zdravim,
osobne by som z takych tych klasik odporucal odrodu sampion, gala je tiez dobra ale vyzaduje lepsie polohy a pozornejsiu ochranu. vhodna je tiez odroda prima, osobne ju vsak moc nemusim.. zo starsich odrod nedam dopustit na kardinal pasikovy, vynikajucou chutovkou je gravstynske.  z novsich modernejsich odrod su to vyborne a odolne odrody lipno a lotos. snad si vyberiete, ponuka je velmi siroka.   =;o)
prajem prijemny den

Ing. Marián Komžík, Kohaplant, spol. s r.o. Levice

Zápatí