šedivka: Mohl by mi někdo, prosím, napsat recept na výrobu domácího džusu a přesnídávek z jablek? Jak je uchovat bez konzervantů? Mám odšťavňovač a velkou nadúrodu jablek. Děkuji.
ivbara: Džus  nedělám a přesnídávky nemusím, ale dělám strouhaná jablka bez cukru, která  lze použít v zimě na koláče i do štrůdlu.Jablka  nastrouhám na hrubém struhadle, natlačím do sklenice, zavíčkuji a  steriluji  asi 20 minut,pak otočím ještě horké dnem nahoru a nechám  vystydnout.Nekazí se,ikdyž nepřidávám ani trochu cukru.
DoroD:

ivbara napsal(a):

Džus  nedělám a přesnídávky nemusím, ale dělám strouhaná jablka bez cukru, která  lze použít v zimě na koláče i do štrůdlu.Jablka  nastrouhám na hrubém struhadle, natlačím do sklenice, zavíčkuji a  steriluji  asi 20 minut,pak otočím ještě horké dnem nahoru a nechám  vystydnout.Nekazí se,ikdyž nepřidávám ani trochu cukru.


Tak nevím jestli se dá takhle bez cukru skladovat na delší čas,  opravdu jsi to už vyskoušel?