Nejste přihlášen(a)

#1 08.08.2009 23:04:44

jollyjoker

Mučenka - plody

Dobrý den,
sehnal jsem v Makru plody mučenky (Passiflora) a chtěl jsem se zeptat, jak mám postupovat, abych z nich vypěstoval zdravou rostlinku. Děkuji za každou radu.

S pozdravem  JJ

#2 12.08.2009 10:41:46

galapax

Re: Mučenka - plody

Dobry den, s plody mučenek je to trochu slozitejsi. Passiflora mollisima (bananova) se musi nechat asi 15 min v teple vode, Passiflora caerulea jsem vysela rovnou a tuleu take  a vzrostla vsechna seminka...jen se  obrnte trpelivosti, vzkliceni jim muze trvat od mesice az po rok. Muzu se zeptat, o jakou mucenku se jedna? Ze bych zajela do Makra:)

Články: Přenosné rostliny

Passiflora - mučenkazahradnictvikruh15.01.2008
Mučenky jsou tropické liány, které u nás můžeme pěstovat v bytech, nebo v zimních zahradách. Mučenkám nejlépe vyhovuje těžká, jílovatá zemina ze zahrádky. V kupovaných substrátech mučenky dobře rostou, ale málo nakvétají. Přesazujte je každoročně do květináče vždy o 2-5 cm většího. ...
Passiflora Alata - mučenka obří
Passiflora - mučenkanasekrasnazahrada16.05.2008
Pokud hledáte opravdu nezvyklé květy, poohlédněte se mezi mučenkami ( Passiflora ). Obrovský sortiment odrůd je jeden z důvodů, proč tyto popínavé rostliny dobývají nádobové zahrádky. Na opěrách vytvoří kvetoucí zástěnu nebo zakryjí nevzhlednou zeď. Některé druhy jsou dokonce částečně mrazuvzdorné ( ...
Passiflora - mučenka
Passiflora - mučenkanasekrasnazahrada24.06.2009
Mučenky jsou charakteristické popínavým růstem a nádhernými květy různých barev. Tyto exotické krásky mohou kvést po celé léto také na venkovních prostranstvích. ...
Passiflora - mučenka

Zápatí