#1 15.09.2009 11:11:54
Netřesk - pěstování
Dobrý den, prosila bych o radu, jak nejlépe pečovat o netřesky. Mám několik druhů, pravidelně mi krásně kvetou. Starost mám s jejich rozrůstáním. Přírůstky maličkých "bambulek" je dost veliký a mám obavu, že do budoucna nebudou mít moc prostoru. Je vhodné je protrhávat? Ty maličké prostě odtrhnout a nechat jen ty větší? Kromě toho, že se rozrůstají do stran, množí se nahoru, na sebe. JAk o ně nejlépe pečovat? Děkuji za radu. JN
#2 15.09.2009 11:21:05
- zahrad-krulichovi
- Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
- Místo: Praha 6
- Web
Re: Netřesk - pěstování
Dobrý den, bujně rostoucí druhy je vhodné občas zmladit. Růžice, které vykvetou následně odumírají a prostor vyplňují mladé dorůstající rostliny. Porost samozřejmě můžete protrhávat, opět doroste. Zdraví Jakub Krulich
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
Články: Skalničky
![]() | Sempervivum arachnoideum - netřesk | dumazahrada | 27.07.2007 |
Dužnatá sukulentní rostlina tvoří otevřené růžice listů velikosti 5 až 8 cm, uprostřed pokryté plstnatou pavučinou a bochníkovitě nahloučené. V červnu a červenci jej také zdobí dužnaté stvoly nesoucí velké květy červenorůžové barvy. Růžice sice po odkvětu odumírá, ale rychle odnožuje a tvoří nové je ... Sempervivum arachnoideum - netřesk | |||
![]() | Sempervivum hybridum 'Rubín' - netřesk | zahrady-rostliny | 10.09.2008 |
Nízká tučnolistá trvalka , kompaktní růžice, listy rubínově červené, květy na vzpřímené lodyze, barva lososová. Mimorádně nenáročná rostlina , slunce, sucho, propustná půda či drť. ... Sempervivum hybridum 'Rubín' - netřesk | |||
![]() | Sempervivum - netřesk | zahradnicky-kalendar | 15.09.2009 |
Nenáročná až skromná rostlina kvetoucí růžově, karmínově nebo rubínově zbarvenými květy hvězdovitě otevřenými na stonku, který se vypíná nad přízemní dužinatou listovou růžicí . ... Sempervivum - netřesk (PROVOBIS) | |||
![]() | Sempervivum 'Ashes of Roses' - netřesk | zahrad-krulichovi | 14.07.2009 |
Velmi pěkné růžice střední velikosti, zelený střed, tmavě rudé listy na jejichž špičce je štětička bílých chloupků. Rarita pro milovníky detailů... ... Sempervivum 'Ashes of Roses' - netřesk | |||