Nejste přihlášen(a)

#16 Mšice | 23.09. 2009 14:07:44

lenice
*

Re: Mšice

Osobně mám vyzkoušené pasti na mšice .Ty působí  i na  různé  škudce v zem i (pochmurnatkudrátovce apod).
Vezmu  několik plastových  láhví a  do každé z nich vliju  cca 200 ml jablečného  octa( ale  stačí i stejné množství obyč. lihové kvasného, do nějž  jsme  nekájeji asi půl neloupaného jablka). Do octa  naleju 200 ml   studené vody  a  cca  200 ml  jakéhokoli cukru. Obsah  láhve   protřepu a  promísím. Pak   do  hrla každé láhve   nastrkám  slupku  aspoň z půlky  banánu. otevřené láhve  postavím pod   keře   neb stromy nebo  je  zavěsím  do koruny.
UPOZORŇUJI VŠAK, ŽE  TOHLE OPATŘENÍ FUNGUJE  JENOM NA  ÚPLNÉM ZAČÁTKU VÝSKYTU.
Pokud  se    listy  stromů a keřů začínají  kroutit a jsou  zcela   černé, užn   nemá  cenu  tohle  dělat. Zjara, když    listy  začnou rašit, je  to nejúčinnější. Ponechávám  láhve na  místě  skoro  celou  sezónu a  jen občas  jejich obsah obnovím. Od  té  doby, co jsem začala  s mastmi  na  mšice, mám i  mrkev bez  drátovců.

#17 Mšice | 14.06. 2011 20:09:02

garten
Architektura zahrady
Místo: Jevišovice
Web

Re: Mšice

Používám naklápěcí zavlažovač, který stříká částečně i k sousedovi. Vyčítá mi, že kvůli tomu, že voda stříká na stromy se mu na stromech rozmnožily mšice. Myslel jsem, že mšice naopak vodu nesnáší. Kdo má pravdu?
Příspěvek zaslaný mailem na garten.cz

Zápatí