#16 Mšice | 23.09. 2009 14:07:44
- lenice
- *
Re: Mšice
Osobně mám vyzkoušené pasti na mšice .Ty působí i na různé škudce v zem i (pochmurnatku , drátovce apod).
Vezmu několik plastových láhví a do každé z nich vliju cca 200 ml jablečného octa( ale stačí i stejné množství obyč. lihové kvasného, do nějž jsme nekájeji asi půl neloupaného jablka). Do octa naleju 200 ml studené vody a cca 200 ml jakéhokoli cukru. Obsah láhve protřepu a promísím. Pak do hrla každé láhve nastrkám slupku aspoň z půlky banánu. otevřené láhve postavím pod keře neb stromy nebo je zavěsím do koruny.
UPOZORŇUJI VŠAK, ŽE TOHLE OPATŘENÍ FUNGUJE JENOM NA ÚPLNÉM ZAČÁTKU VÝSKYTU.
Pokud se listy stromů a keřů začínají kroutit a jsou zcela černé, užn nemá cenu tohle dělat. Zjara, když listy začnou rašit, je to nejúčinnější. Ponechávám láhve na místě skoro celou sezónu a jen občas jejich obsah obnovím. Od té doby, co jsem začala s mastmi na mšice, mám i mrkev bez drátovců.
#17 Mšice | 14.06. 2011 20:09:02
Re: Mšice
Používám naklápěcí zavlažovač, který stříká částečně i k sousedovi. Vyčítá mi, že kvůli tomu, že voda stříká na stromy se mu na stromech rozmnožily mšice. Myslel jsem, že mšice naopak vodu nesnáší. Kdo má pravdu?
Příspěvek zaslaný mailem na garten.cz