#1 Bambus | 01.09. 2008 10:46:12
- evajs
Bambus
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na bambusy. Jaký bych si měla koupit bambus, jestli existují bamubusy, který rostou z jednoho středu a ten bych i potřebovala. Který dokáže udělat clonu, teda asi 1,5 na šířku a 2 m na výšku. Který mě doporučíte, je jich několik druhů.
#2 Bambus | 10.09. 2008 06:38:15
Re: Bambus
Dobrý den, bambusy rostou poměrně nekontrolovatelným způsobem. Zasazují se s ochranou proti rozrůstání. Do velikosti, kterou požadujete se časem rozrostou všechny. Z velkolistých je možno doporučit Pseudosasa japonica zvaná Metake, z drobnolistých je hezký Phyllostachys nigra s černými stonky nebo Phylostachys vivax Aureocaulis s žlutozelenými pruhovanými stonky.
#4 Bambus | 24.10. 2009 18:49:50
- mikubi
Loni jsme dostali jednu malou sazenici bambusu, přes léto se bambus nádherně rozrostl. Dočetli jsme se, že se mají stříhat na jaře, radu o svazování vítám. Jejich využití jako podpora k rostlinám se nabízí, bambusové stonky jsou silné a vysoke asi 2 metry.
#5 Bambus | 25.04. 2010 16:06:31
Dobrý den, dělám takový experiment do školy a já bých se prosím Vás chtěla zeptat, jaký druh bambusu si mám koupit, abych si na něm dobře mohla ukázat jak se zklízí vlákno. Děkuji s pozdravem GZ
Dotaz zaslaný mailem na Garten.cz