Nejste přihlášen(a)

#1 Mečík - Gladiolus | 28.02. 2010 14:44:07

bala

Mečík - Gladiolus

V roce 2009 jsem si koupila asi deset barev mečíků,ale nekvetly mi všechny.Snad letos to bude lepší.

cz bala | Mečíky červenec 2009
Mečíky červenec 2009
cz bala | Mečíky červenec 2009
Mečíky červenec 2009
cz bala | Mečíky srpen 2009
Mečíky srpen 2009

#2 Mečík - Gladiolus | 28.02. 2010 20:06:40

Marie Fárová

Re: Mečík - Gladiolus

Mečíky jsou mé nejoblíbenější, každý rok si dopřeji nové barvy, ale už je nemám kam dávat. Vysazuji je na třikrát, abych si prodloužila kvetení, ale ony to ty později vysazované stejně doženou

cz Marie Fárová | Gladiola (Gladiolus)
Gladiola (Gladiolus)
Gladiola (Gladiolus)
Gladiola (Gladiolus)
Gladiola (Gladiolus)

#3 Mečík - Gladiolus | 20.04. 2010 21:05:58

janajana

Jak hluboko se sází cibule mečíků a kdy mají jít do země? Koupila jsem podle obrázků krásné barvy, tak už se těším. Díky

#4 Mečík - Gladiolus | 20.04. 2010 21:28:23

Marie Fárová

Gladioly sázím minimálně 10 až 12 cm hluboko, u větších hlíz i víc. Dávám je do země, když už je prohřátá a abych prodloužila délku kvetení, sázím ve dvou až třech termínech. Minulý týden jsem hlízky kontrolovala a mám jich letos bez dvou rovnou stovku (i s deseti nově zakoupenými novými barvami).wink

#5 Mečík - Gladiolus | 24.04. 2010 11:23:46

janajana

Děkuji za odpověď, také je tedy  zasadím v několika termínech, aby pak kvetly postupně, to je dobrý nápad. Když je dáváte tak hluboko, to pak nepotřebují oporu?
Stovku měčíků, to abyste je měla v celé zahradě. To musí být krásné, když rozkvetou!

#6 Mečík - Gladiolus | 25.04. 2010 10:45:03

Marie Fárová

Na záhonu mám čtyři řady po dvaceti 20 cibulích, zbytek umístím, kde je vhodné místo. Nepřipadá mi, že je jich nějak moc. smile

Články: Cibuloviny, hlíznaté rostliny

Acidanthera murialae - habešský mečíkdumazahrada31.08.2007
Botanický druh mečíku je svému velkokvětému příbuznému podobný vzrůstem, mečovitými listy i nároky na pěstování. Kvete v červnu až srpnu vonnými bílými květy velikosti kolem 6 cm s výrazným hnědočerveným ústím. ...
Acidanthera murialae - habešský mečík
Gladiolus - mečíkdumazahrada31.08.2007
Existuje obrovské množství odrůd všech barev a tónů, jak velkokvětých mečíků vhodných k řezu, tak drobnokvětých a miniaturních, vhodných do trvalkových výsadeb. Hlízy se vysazují koncem dubna na slunné stanoviště s propustnou, lehkou a dobrou zahradní půdou. ...
Gladiolus - mečík
Gladiolus - mečíkcpress09.07.2008
Čeleď Iridaceae - kosatcovité Jméno bylo odvozeno od řeckého slova gladius – meč či latinského gladiolus se stejným významem, název popisuje tvar listů. Rozšíření Asi 250 druhů roste ve dvou regionech – v Africe (střední a jižní) a v Eurasii. Popis Ze zploštělé hlízky vyrůstají světlezelené mečovit ...
Gladiolus - mečík
Gladiolus - mečíkrebo06.04.2010
Mečíky , rod s asi 180 druhy, náleží ve středoevropském prostředí k nejdůležitějším letním rostlinám a nejhodnotnějším řezaným květinám. Plané druhy pocházejí především z jižní Afriky, ale některé i ze Středozemí, z Arabského poloostrova, ze severozápadní a z východní Afriky, z Madagaskaru i ze záp ...
Gladiolus - mečík
Gladiolus - mečíkbuxcz26.08.2010
Rod zahrnuje až 250 druhů a tisíce pojmenovaných kříženců, s původními druhy rozšířenými v jižní a tropické Africe , v jihozápadní Evropě, pobřežních oblastech Středomoří až po střední Asii. Spodní část stonku je zvětšená, tvořící hlízu . Listy jsou vždy mečovitého tvaru. Květenství je většinou jedn ...
Gladiolus - mečík
Gladiolus - mečíkosiva-semena31.01.2012
Jak si vypěstovat gladioly Gladioly neboli mečíky jsou jednoděložné okrasné rostliny z čeledi kosatcovitých ( Iridaceae ). Jejich květy, které patří mezi nejkrásnější, není v létě možné přehlédnout. Rostlině dal jméno tvar listů: meč=gladus (latinsky). ...
Gladiolus - mečík

Zápatí