Věc, která se dnes nenosí: ještě před polovinou 20. století se rychlily i keříčkové fazole a hrnkované jahody. Fazole se sely a nahrnkované jahody oživovaly v únoru. Přenášely se do teplých pařenišť, kde dávaly malou, ale časnou a zákazníky v obchodech vítanou úrodu. Jahody bylo nutno opylovat ručně. Dnes máme fazolky i jahody celý rok z obchodu, ale mít své a tak brzy,…Na přirychlení můžeme mít ve skleníku založenou od podzimu rostlinu reveně (stonek na kompot, koláč), někde v rohu vedle ní může růst špargl zvaný v botanice a kuchyni chřest. I v tomto případě se minimálně u šparglu bude naše sklizeň krýt s dodávkami chřestu z nejteplejších pěstitelských oblastí v Evropě.

Zelenina - únor: Semenáček jahodníku. V místě kam ukazuje kolíček se zaštipuje hlavní kůlový kořen
Netradiční zelenina: v únoru je nejvhodnější doba k výsevu artyčoků a kard. Do druhé poloviny května by měly v kelímcích narůst silné sazenice, které venku zesílí do podzimu tak, aby dobře přezimovaly (v případě artyčoků) a nebo přinesly slušnou sklizeň listových řapíků (u kard). Je to v obou případech luxusní zelenina, které ne každý přijde na chuť.
