cz
Myrta obecná (Myrtus communis)
Myrta obecná (Myrtus communis)
cz
Myrta obecná - květ (Myrtus communis)
Myrta obecná - květ (Myrtus communis)
Ing. Miloš Krump: Myrta obecná - Myrtus communis
Myrtus communis je stálezelený keř z čeledi Myrtaceae, jež pochází z oblasti Středomoří. Celá rostlina příjemně voní a používá se zejména v kosmetice a aromaterapii. Bývá také využívána ke zdobení svatebních hostů.

Chceme-li pro přírodu něco udělat, musíme ji nejdříve dobře poznat.
Použitá literatura je k dispozici u autora příspěvků.
cz
Myrta obecná (Myrtus communis)
Myrta obecná (Myrtus communis)
Další informace v článcích o rostlinách
Myrtus communis - myrta obecná (READERS DIGEST VÝBĚR) Myrtus communis - myrta obecná
Aromatický stálezelený keř nebo malý stromek. Listy se používají jako koření k tučným a masitým jídlům. Krémové, bělozlaté květy se používají do potpourri. Čerstvé listy se dají používat kdykoli, nať s květy trháme na sušení, když jsou květy plně …