cz Eva N E | Proskurník jedlý (Abelmoschus esculentus)
Proskurník jedlý (Abelmoschus esculentus)

Články: Abelmoschus esculentus

Abelmoschus esculentus - okra (2)29.01.2017
SKLIZEŇ A SKLADOVÁNÍ Od letního slunovratu začněte odstřihávat nezralé tobolky – sklízejte obden, jakmile dosáhnou délky 1–10 cm. Čím víc jich sklidíte, tím víc bude tobolek vznikat. Delší zralé tobolky jsou tuhé a vláknité. Používejte nůž a rukavice – chlupaté listy ...
Abelmoschus esculentus - okra (1)29.01.2017
Okra je jedlé špičaté oplodí ibiškovce jedlého; má obvykle zelenou barvu, ale existují i růžové nebo bílé odrůdy. Mohou se jíst syrové, smažené, nakládané nebo jako součást dušených jídel, například tradičního gumba z jihu USA. Výraz „gumbo“ pochází z názvu rostliny ...
Abelmoschus esculentus - ibišek jedlý14.03.2012
Jak pěstovat ibišek jedlý Ibišek jedlý (Abelmoschus esculentus) je botanický název pro zahradní plodinu známou také pod názvem okra. Pro oplodí, která i zralá mají zelenou barvu, se pěstuje v tropických a subtropických oblastech po celém světě. ...