Nejste přihlášen(a)

českyslovenskyenglishdeutschpolsky

#1 Canna - proč nekvete | 27.10. 2008 15:25:54

squash
**

Canna - proč nekvete

Dobrý den,
prosím o radu jak pěstovat cannu, aby docílila kvetení. Cannu mám sice každým rokem krásnou, nicméně nekvete. Děkuji

http://www.zahrada-cs.com/images_forum/163-canna.jpg

#2 Canna - proč nekvete | 19.11. 2008 00:28:19

zahrad-krulichovi
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi
Místo: Praha 6
Web

Re: Canna - proč nekvete

Dobrý den,
pokud snímek Canny pochází z října,stejně jako dotaz,tak je vidět,že rostlina ještě ani nestačila
pořádně narůst,natož vykvést a už je podzim a konec vegetace. Takže zkuste toto: před příchodem mrazů se odřízne nadzemní část, hlíznaté oddenky se opatrně vyryjí a umístí do prostoru s teplotou 5-8°C. Zde se ponechají až do jara. Koncem března oddenky zasadíme do květináče,začneme opatrně zalévat a umístíme je do pokojové teploty na světlé místo. Oddenky zakoření,začnou rašit. Takto předpěstované sazenice poté vysazujeme po 2.polovině května na záhon. Canna vyžaduje slunné stanoviště a propustnou humózní půdu,prospěšné je i přihnojování. Pokud tedy vysazujete hlízu Canny přímo na záhon,tak již nedožene dobu předpěstování,nestačí vyrůst a ani vykvést.

Mnoho úspěchů přeje     Jakub Krulich

Zahradnictví J. a Z. Krulichovi

#3 Canna - proč nekvete | 19.11. 2008 15:24:55

squash
**

Děkuji za odpověď a  radu. Foto je z počátku srpna, takže canna ještě celkem dost povyrostla. Nicméně canna nebyla předpěstována a tak si myslím, že budte mít pravdu. Jinak vše ostatní jsem dodržela. Příští rok se budu držet Vaší rady.

Děkuji.

#4 Canna - proč nekvete | 14.12. 2008 11:18:36

aida
*

Dobry deň. Mám záujem o pestovanie canny. Takto prosim citatelov o zaslanie niejakej adresy na ich zakupenie. Alebo ak sa najde niekto, kto ich má doma vela, mozte napisat do fora. Ako odkaz pre Aidu.smile smile smile

Dakujem

Zápatí