Diskusní fórum: zaplevak 1 | Garten.cz

Téma / Fórum
Záplevák 'Kupferziegel'

Záplevák zahradní - Helenium hybridum

Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité - je vysoká záhonová trvalka dorůstající od 60 do 200 cm výšky - nakvétá počátkem července a těžiště kvetení je na přelomu července a srpna - existuje v různých barvách a barevných kombinacích - velice dobře roste ve většině zahradních půd, nevadí mu ani půdy těžší, podstatný…
Záplevák podzimní

Záplevák podzimní - Helenium autumnale

Synonyma: Helenium grandiflorumČeleď: Asteraceae - hvězdnicovité
Zaplevák tenkolistý 'Sunny Boy'

Zaplevák tenkolistý - Helenium tenuifolium

Helenium tenuifolium 'Sunny Boy'; Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Barva květů: žlutá, Typ květů: květy s více než 7 lístky, Místo: Botanická zahrada Praha Troja
Záplevák

Záplevák - Helenium

Další názvy: zaplevák Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Záplevák je vděčná a krásná trvalka. Ty moje na jaře ostřihám, pohnojím a kvetou docela dlouho. Loni byly vysoké přes 1metr. Dají se množit semenem nebo odkopnutím trsu. Včelky a čmeláci je milují.
Záplevák podzimní

Záplevák podzimní - Helenium autumnale

Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Barva květů: žlutá, Doba kvetení: červenec, srpen, září, říjen, Typ květů: květy s více než 7 lístky.
Záplevák

Zaplevák zahradní - Helenium hybridum

Další jména: záplevák zahradní Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Barva květů: žlutá, Doba kvetení: červenec, srpen, září, Typ květů: květy s více než 7 lístky, Helenium hybridum - záplevák Helenium hybridum - záplevák 'Golden Youth'
Záplevák

Záplevák - Helenium atacamense

Synonyma: Cephalophora litoralis Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Stupeň ohrožení: žlutá, Typ květů: květy s více než 7 lístky.

Záplevák - množení

Zdravím, mám tip pro všechny, kteří si přejí rozmnožit krásnou trvalku záplevák /Helenium/. Mám dobrou zkušenost se řízkováním vrcholových částí zápleváku a to zrovna teď, v polovině června. Úplně jednoduše odříznu asi 8 cm dlouhý vrcholový výhonek zápleváku, odstraním spodní listy a napíchám do lehké zeminy…
Záplevák ' El Dorado'

Záplevák - Helenium

Záplevák - Helenium 'El Dorado' Čeleď: Asteraceae - hvězdnicovité Barva květů: žlutá, oranžová, Typ květů: květy s více než 7 lístky, Doba kvetení: červen, červenec, srpen, září, Výška: 80-120 cm Nároky na světlo: plné oslunění.