| Téma / Fórum | |||
|---|---|---|---|
Výstava bonsají - Japonská zahrada (Botanická zahrada Praha)V pátek 7.5.2010 jsem byla v Japonské zahradě svědkem instalace výstavy bonsají, která zahajovala následující den. Přidávám fotky některých exponátů. | |||
Botanická zahrada Praha - jaro 2011Letos jsem po dlouhé době zajela do Botanické zahrady v Praze. Protože tam nyní stále něco rozkvétá, pojedu tam už popáté v krátké době. Vám ten zážitek zprostředkuji alespoň prostřednictvím fotek. Z Japonské zahrady udělám zvláštní album. | |||
Botanická zahrada Praha - podzim 20115.11.2010 jsem se byla podívat v Botanické zahradě na výstavě Jehličnatá NEJ. Než zpracuji fotky s jehličnany, nabízím podzimně zbarvenou procházku BZ. | |||
Botanická zahrada Praha 5.1. 2011Dnes jsem byla v Botanické zahradě v Praze, přikládám pár fotek. | |||
Botanická zahrada PrahaV neděli jsem byla celý den v Botanické zahradě v Praze. Nádherně tam všechno začíná kvést. Přidávám zatím několik celkových pohledů. | |||
Botanická zahrada PrahaZjistila jsem při úklidu v PC, že jsem sice fotky z červnové návštěvy Botanické zahrady zmenšila, ale už jsem je nedala na toto fórum. Napravuji. :) | |||
|
| |||
Botanická zahrada PrahaPřed týdnem jsem v pražské Botanické zahradě obdivovala trsy krásně fialově kvetoucí květiny, ale bohužel jsem tam nenašla její název. Tak jsem napsala do BZ, poslala jim fotku a dnes jsem dostala odpověď - jedná se o šišák bajkalský (Scutellaria baicalensis). Přikládám několik dalších květin. | |||
Inspirace - výsadbaJitulo, to vypadá jako botanická zahrada. Velice krásná. Posílám 'zahradníkovi' velikou chválu :). Bude to zřejmě velký milovník rostlin, zvláště teplomilných. Dokonce jsou vidět už krásné plody na fíkovníku. Přeji, aby dozrály v tomto 'krásném' létě. Líbí se mi osázení ostrůvků. Jeden zvlášť na okrasné trávy,… | |||
Pelargonie - výstava (Botanická zahrada Praha)Od 8. do 31.8. probíhá v Botanické zahradě v Troji výstava pelargonií. Navštívila jsem ji téměř na konci, spousta květin už byla odkvetlá, ale bylo rozhodně na co se dívat. Moc se mi líbila modrá pelargonie. :) Když se dívám na fotku, tak ve skutečnosti je modřejší - tady je spíš do fialova- třetí řádek fotek. | |||
Botanická zahrada Praha Na SlupiMnohem častěji jsem letos navštěvovala Botanickou zahradu v Troji, teď v listopadu jsem ale stihla i zahradu v centru města a byla jsem nadšená. Takový ráj ve vnitřním městě se najde málokde. | |||
SRPEN 2011 - co kvete?Poměnko, Vaše zahrada vypadá jak botanická zahrada. Obdivuji, kochám se Vašemi pracnými výsledky. Ta neznámá bude Euphorbia hypericifolia 'Diamond Frost', Pryšec třezalkovitý - jednoletá rostlinka. Zkusíte ji přezimovat? Určitě ji nenechávejte venku. Zmrzla by. Ascam - Vaše začátky jsou vynikající. ;) Nevím co máme omluvit,… | |||
Dřín jarní - Cornus masDřín obecný - Cornus mas 'Joliko' Další názvy: Dřín jarní Místo: Botanická zahrada Praha Troja | |||
|
| |||
Chejr vonný - Erysimum cheiriErysimum cheiri 'Scarlet Bedder'; Čeleď: Brassicaceae - brukvovité Místo: Botanická zahrada Praha Troja Barva květů: oranžová, červená. | |||
Palnice srstnatá - Acalypha hispidaPalnice ohnivá - Acapypha hispida Další názvy: Akalyfa, kočičí ocásek Čeleď: Euphorbiaceae - pryšcovité Barva květů: červená, Místo: Botanická zahrada Linz | |||
Kotvice plovoucí - Trapa natansDalší názvy: kotvice vzplývavá Čeleď: Lythraceae - kyprejovité Místo: Praha Albertov, botanická zahrada | |||
Lotos indický - Nelumbo nuciferaMísto: Botanická zahrada v Pamplemousses Nelumbo nucifera je vytrvalá vodní rostlina z čeledi Nelumbonaceae s poměrně mohutným masitým oddenkem, který se velice hodně rozvětvuje. Listy mají až 2 m dlouhé řapíky, jsou našedlé, vyznačují se zvlněnými vroubkovanými okraji s radiálními žilkami. Květy jsou jednotlivé, silně… | |||
Klanopraška čínská - Schizandra chinensisSynonyma: Schisandra grandiflora var. cathayensis, Schisandra grandiflora var. rubrifloraČeleď: Schisandraceae - klanopraškovité Místo: Botanická zahrada Linz Z krásných kvítků je na podzim spousta plodů. | |||
Leknín - NymphaeaNymphaea 'Yellow Princess'; Čeleď: Nymphaeaceae - leknínovité Barva květů: žlutá, Místo: Liberec, botanická zahrada | |||
|
| |||
Plavín štítnatý - Nymphoides peltataDalší názvy: plavín leknínovitý Čeleď: Menyanthaceae - vachtovité Místo: Botanická zahrada Praha Na Slupi | |||
Puškvorec trávovitý - Acorus gramineusAcorus gramineus 'Variegatus'; Synonyma: Acorus gramineus var. japonica, Acorus gramineus var. macrospadiceus, Acorus gramineus var. pusillus, Acorus humilis, Acorus macrospadiceus, Acorus pusillus, Acorus xiangyeusDalší názvy: puškvorec trávovitý Čeleď: Acoraceae - puškvorcovité Místo: Botanická zahrada Třeboň | |||
Rojovník bahenní - Rhododendron tomentosumMísto: Botanická zahrada Praha Troja | |||