Diskusní fórum: aloe 1 | Garten.cz

Téma / Fórum
Aloe pravá

Aloe Vera - pěstování

Dotaz: Dobrý den, měl bych dotaz ohledně hnědnutí listů Aloe Vera. Na léto jsem rostlinu přesunul i s květináčem ven na skalku. Špičky listů však začaly jemně hnědnout, na některých listech jsou konečky úplně suché. Nemyslím si však, že by rostlina trpěla nedostatkem vláhy. Moc děkuji za odpověď. Petr L. Odpověď: Dobrý…

Aloe - pěstování

Aloe používám hlavně jako hojící příspravek při různých odřeninách a popáleninách

Bylinky na balkoně

Východní strana je vynikající pro letnění pokojových léčivek jako je rozmarýna lékařská, aloe stromkovitá,pupečník asijský,pelargonie vonná,náduť madagaskarská,ožanka kočičí,aloisie sladká a citronová, stevie sladká,bakopa drobnolistá,kalisie vonná a mnohé další,které tak přes léto zregenerují a v zimě tak snadněji…
Blahočet ztepilý

Moje pokojovky

Evo N E děkuji za upozornění také jsem přemýšlela jestli ta Aloe není vlastně Agave je to klidně možné nebyla jsem si jistá...přeji hezký den
Řezan pilolistý

Řezan pilolistý - Stratiotes aloides

Řezan pilolistý - Stratiotes aloides, čeleď voďankovité - Hydrocharitaceae, je vytrvalá jednoděložná rostlina, kořenící na dně nádrže, ale za květu se uvolňuje a plave volně na hladině. V České republice je původní jen na jižní Moravě. Roste v mrtvých ramenech řek a v tůních v nížinách, v současnosti už jen vzácně.…
Aloe 'Debra Zimmerman'

Aloe - Aloe

Aloe 'Debra Zimmerman'; Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité
Gastérie

Gastérie - Gasteria

Gastérie (Gasteria) Gastérie je liliovitá rostlina, která pochází z Jižní Afriky. Tento rod zahrnuje okolo 80 druhů. Jako pokojová rostlina je velice nenáročná a velice hodně se podobá aloe, která rovněž patří k sukulentům, ale její listy nerostou v růžicích nýbrž vstřícně nebo spirálovitě. Gastérie jsou sukulenty, které…
Agave americká 'Marginata'

Agáve - Agave

Agáve (Agave) Agáve se na první pohled podobají svým protějškům z rodu Aloe. Existují však mezi nimi významné rozdíly ve způsobu kvetení a rozmnožování. Agáve jsou oblíbené pokojové rostliny. Agáve se nacházejí na rozmanitých stanovištích od suchých lesů mírného pásma až po travinné porosty, savany a keřová společenstva,…
Aloe

Aloe - Aloe ferox

Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Místo: Botanická zahrada Praha Troja
Aloe

Aloe - Aloe excelsa

Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Místo: Botanická zahrada Mnichov
Aloe

Aloe - Aloe capitata

Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Místo: Botanická zahrada Praha Troja
Aloe

Aloe - Aloe vaombe

Čeleď: Xanthorhoeaceae - žlutokapovité Místo: Botanická zahrada Teplice
Aloe

Aloe - Aloe fragilis

Místo: Botanická zahrada Praha Troja Aloe fragilis náleží do čeledi Xanthorrhoeaceae a pochází ze severovýchodní oblasti Madagaskaru.
Aloe

Aloe - Aloe bakeri

Čeleď: Aloaceae Místo: Praha Troja, botanická zahrada
Aloe

Aloe - Aloe marlothii

Aloe - Aloe marlothii subsp. marlothii Čeleď: Xanthorhoeaceae - žlutokapovité Místo: Botanická zahrada Brno
Aloe stromovitá

Aloe stromovitá - Aloe arborescens

Synonyma: Aloe arborea, Aloe frutescens, Aloe fruticosa, Aloe mutabilis, Aloe natalensis, Aloe perfoliata var. arborescens, Aloe perfoliata var. eta, Aloe principisČeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Místo: Malta
Mořská cibule - detail cibule

Urginea přímořská - Urginea maritima

Pro YOS a další zájemce : Rostlinu jsem si vyzvedl ze skleníku, když měla odkvetlých asi 15 květů a nechal jsem ji dokvést do konce, celkem tedy kvetla asi 2 týdny. Květenství jsem odstranil, až když dozrála semena, která jsem chtěl získat. Semena jsou černá, podobná semenům cibule kuchyňské. Jak jsem napsal v předchozím příspěvku,…
Aloe stromovitá

Aloe stromovitá - Aloe arborescens

Synonyma: Aloe arborea, Aloe frutescens, Aloe fruticosa, Aloe mutabilis, Aloe natalensis, Aloe perfoliata var. arborescens, Aloe perfoliata var. eta, Aloe principis Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Tato dekorativní pichlavá kráska má velice léčivou šťávu. Šťáva z listů ze starších rostlin,které před použitím 8 dní nezaléváme…
Aloe

Aloe - Aloe striata

Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité
Aloe

Aloe - Aloe somaliensis

Čeleď: Xanthorrhoeaceae - žlutokapovité Barva květů: světle růžová, Místo: Botanická zahrada Praha Na Slupi
Aloe

Aloe - Aloe jucunda

Aloe - Aloe jucunda Reynolds