Diskusní fórum: smrk stříbrný 1 | Garten.cz

Téma / Fórum
Smrk pichlavý

Smrk pichlavý - Picea pungens

Kořenový systém Picea pungens je relativně mělký, neboť je přizpůsoben vlhkým stanovištím. Tento smrk rovněž netrpí vývraty. Z hlediska svého využití byl testován v imisních oblastech jako náhrada Picea abies. V sadovnictví je to nejvíce využívaná ozdobná dřevina, zejména pak jeho stříbrný kultivar. Picea pungens se…
Smrk pichlavý

Smrk pichlavý - Picea pungens

Synonyma: Picea pungens var. glauca Další jména: smrk stříbrný Čeleď: Pinaceae - borovicovité Barva květů: žlutá, oranžová, Doba kvetení: květen, červen, Typ květů: květy ostatní.
Cypřišek Lawsonův

Jehličnany - pěstování ze semen

Mně hrozně překvapilo, jak snadno vyklíčí smrk stříbrný. Před asi třemi / čtyřmi roky jsme dětem koupili truhlíky, aby si v nich dělali "zahrádky". Jednou do jednoho z nich zapíchli šišku a o pár měsíců později jsme nevěřili svm očím, když začala rostlinka vylézat nad povrch zeminy. Máme od té doby aspoň každý rok…

Smrk stříbrný - řez živého plotu

Dotaz: Dobrý den, prosím o radu, kdy začít stříhat živý plot ze stříbrných smrků a jak ho stříhat? Nyní je vysoký asi 1-1,5m a spíš se roztahuje do šířky. Děkuji. Odpověď: Stříbrné smrky se stříhají buď 1x ročně v červnu nebo 2x ročně - nejprve v dubnu až květnu, podruhé pak v srpnu. Stříhat můžete dle potřeby…

Smrk stříbrný - ulomený vrchol

Dotaz: Mám stříbrý smrček, který jsem měla v okrasném květináči na terase a během zimy na něj spadla lavina sněhu ze střechy a ulomila mu špičku. Chci ho z květináče zasadit na stálé stanoviště a předpokládám, že díky "úrazu" již poroste pouze do stran. Je to tak? Nebo máte jinou radu, co s ním? Odpověď: Až smrk přesadíte…
Pnoucí růže

Pnoucí růže - růže k chalupě

Několikaleté dobré zkušenosti mám s růží Egon Schiele (od Starkla - ve skutečnosti je mnohem hezčí než na obrázku v katalogu). Kvete takřka nepřetržitě až do zámrazu, dokonce i ve stínu, který jí postupně začal vytvářet blízkostojící stříbrný smrk. V kombinaci s jeho stříbrným jehličím vypadá krásně.
Bergenie srdčitá

Trvalky - rostliny pod strom

Vybírám rostlinky na zahrádku a potřebuji poradit. Máme na zahradě vzrostlý stříbrný smrk, chtěla bych pod něj něco zasadit, ráda bych něco půdopokryvného a zároveň kvetoucího. Ale nevím co, je tam sucho, ani tráva neroste, sluníčko ano, na jižní straně. Prosím, poraďte. Děkuji. JŠ Dotaz z internetové poradny Zahradnictví…