Zamazal Luděk Dovezl jsem semínka z Madeiry,nasel do kaktusového substrátu, všechny vyklíčily a ted mám asi 30 nádherných rostlinek, přezimovaly ve vytápěném skleníku a rostou jako DRACI!!!!!!
Tak to je pozitivní informace, díky
a držím palce ať rostou jako DRACI i nadále 
(ještě chci zkusit také kanárskou borovici ze semen, ale to už je zase jiné téma na tomhle fóru
)
facebook napsal(a):Zamazal Luděk Dovezl jsem semínka z Madeiry,nasel do kaktusového substrátu, všechny vyklíčily a ted mám asi 30 nádherných rostlinek, přezimovaly ve vytápěném skleníku a rostou jako DRACI!!!!!!
Tak to je pozitivní informace, díky :) a držím palce ať rostou jako DRACI i nadále ;)
(ještě chci zkusit také kanárskou borovici ze semen, ale to už je zase jiné téma na tomhle fóru :) )
Vypěstovat semenáčky kanárské borovice, Pinus canariensis nebude až takový problém, ale co pak s nimi ?
V středoevropských podmínkách venku nevydrží, dokonce ani v Anglii, kde bez problémů rostou mediterránní keře, jako např.cisty (Cistus ).
Zkusit to samozřejmě můžete, ale pak se bude trápit ve skleníku, nebo v zimní zahradě.
V prvé řadě jak vidím přesadit do vhodnějšího substrátu / propustnější s pískem jako na kaktusy a sukulenty/ a hlavně co nejvíce světla a zálivka spíše méně jako u sukulentů, ale to záleží také na umístění. Hlavně nepřelévat !!
J.Bučko
Děkuji za radu. Substrát už je připravený (prošel mikrovlnkou) a stromek půjde "do nového"

![]() | Dracaena draco - dračinec Sukulence: listová, stonková; pěstitelská náročnost: druh vhodný pro začátečníky; přezimování: poloteplé 10-15 °C Známý dračí strom z Kanárských ostrovů zná kde kdo. O příslušnosti druhu do komunity pravých světových sukulentů se dlouho pochybovalo … |
Rebo Productions CZ | 19.12. 2009 | |
![]() | Dracaena draco - dračinec dračí Slunce pro dračinec Dračinec dračí (Dracaena draco) pochází z Kanárských a Kapverdských ostrovů. Ve své domovině dorůstají dračince ve statné exempláře, které jsou dokonce zmiňovány v průvodcích jako turistické atrakce … |
BURDA Praha spol. s.r.o. | 15.07. 2014 |