Měsíc zahajující letní sezónu slibuje slunečné dny, je naditý inspirací snad ve všech zahradách. Záhony jsou v plném květu, vysazené letničky se pomalu zapojují v porostu.
V Řecku už mnozí z nás jistě byli. Přináším několik snímků rostlin, které stojí za povšimnutí, i když se trochu obávám vstoupit do té záplavy snímků vstoupit.
Dneska přidám pár fotek lučního kvítí. Včera jsem chodila v okolí města, v neposečené louce mě zaujala zářící místa. Nevím, jak se tam mohl dostat kohoutek chalcedonský.
Ascam, chodit venku a zachycovat, co kde kvete, to mi dělá ohromnou radost. Ale pak doma zpracovat ta kvanta fotek. Ty dnešní mám ještě ve foťáku a spoustu krásných fotek mám ještě z Botanickýzahrady.
YOS, ta vrbina nebyla u žádného rybníka, byla na zanedbané louce, objevila jsem tam pouhé dvě rostliny. Dávám sem ještě jednu mochnu, ta mě přímo uchvátila - má nádhernou barvu (ale ta už je z Botanické zahrady).
Zatím jsem si neprohlédla všechny Vaše fotografie. Zarazila jsem se u Centaurea solstitialis - Marie podívejte se na tuto žlutou chrpu. Ta Vaše nemá bodlinky a má jiné listy. Zítra snad budu mít více času. Divizna černá Děkuji.