. Zajímalo by mě, zda je lepší ho nechat vícekmenný, nebo ho kuchnout na jeden kmínek - a kdy. Přesazen bude asi tento nebo příští podzim už na stálé místo, co máme na zahradě vybrané, jen musíme důkladně vyhubit jednu lísku, místo které má jít
.Jarda202 jak moc jsou Vaše stromy vzrostlé? Už Vám plodily? Zasadili jsme v Česku mladý stromek na chráněné místo a už přežil 2 zimy. letos pěkně kvetl. Je asi 2,5m vysoký. Ten bych si ještě troufla přesadit. Jestli bude mít nasazeno na plody můžu říct až koncem září. Ve Francii dozrávají koncem října. Kaštany-plody jsem několikrát zasadila do zahrady, ale vždy mi je sežrali myši nebo jiné zvíře. Stříhat se moc nemají, jen v listopadu suché a nemocné větve.
Stromy jsou asi 10m vysoké, asi tak 60 let staré, plodí v podstatě každý rok . Letos ale kaštany nebudou, pomrzly v květu, 2. května. Jsou to krásné stromy, ale stíní sousedovi. Bojím se, abych jim ořezáním neublížil
Pokud nepřežijí, tak si řekněte: 'Všechno špatné je k něčemu dobré'. Stromům je už zasloužených 60let. Dejte prosím vědět jak to dopadlo, ať se i ostatní mohou poučit. Děkuji.