
Grily - pečící kámen
Pečící kámen je výborným pomocníkem při grilování. Je vyroben ze žuly, která má výbornou schopnost postupně a rovnoměrně vydávat získané teplo. Díky tomu, že při grilování na pečícím kameni nedochází k přímému kontaktu pokrmu s kouřem a spalinami, je jídlo na něm připravené zdravější než pří běžném grilování.
Pečící kámen získané teplo vydává rovnoměrně a tím nedochází k nechtěnému připálení nebo nestejnoměrnému propečení pokrmu. Při grilování na pečícím kameni nedochází k odkapávání šťávy z pokrmu přímo do ohně a tím je zvýšen komfort grilování.Použití pečícího kamene je velmi jednoduché. Je možno jej položit přímo na rošt grilu, běžným způsobem pod ním zatopit a vše je připraveno ke grilování. Na pečícím kameni je možno grilovat maso, ryby, zeleninu, houby, apod.
Údržba a čistění pečícího kamene se provádí tak, že zbytky z grilování seškrábneme škrabkou a umyjeme teplou vodou bez použití běžných čisticích prostředků, které mohou kámen poškodit.

Grily - pečící kámen
Text a foto Miloš Krump