Dotaz: Dobrý den, chci se vás zeptat na keř nebo rostlinku astilbe - koupila jsem si sazenice, ale bohužel tam nepíšou, kdy je mám zasadit a protože jsem opravdový amatér v zahrádkářství, tak se obracím na vás. Za odpověď předem děkuji.

Odpověď: Jedná se o trvalku s českým názvem čechrava, výsadba se provádí koncem dubna, dle počasí. Trvalka na stanovišti zůstává.

Astilbe

Astilbe

Zdroj: Zahradní rádce Martiny Hájkové, Marigreen s.r.o.
Další informace v článcích o rostlinách
Astilbe x arendsii 'Fanal' - čechrava Astilbe - čechrava
Atraktivní barvy, krásné listy, záliba ve stinných místech a značná mrazuvzdornost: to jsou vlastnosti čechrav (Astilbe). Kdo by se divil, že tyto drobné, v létě kvetoucí trvalky patří k nejoblíbenějším zahradním rostlinám? A pokud váháte, zda si čechravu …
Astilbe - čechrava Astilbe - čechrava
Dlouhověká trsnatá trvalka je ozdobná květy i sytě zelenými lesklými trojčetnými listy. Vzpřímené olistěné lodyhy nesou husté laty bílých, růžových fialových až rudých květů, vhodných k řezu i sušení …
HomeDeco SMP a.s. | 14.01. 2008
Astilbe x arendsii 'Fanal' - čechrava Arendsova Astilbe - čechrava
Awamori-So – pěnová květina. Tak nazývají čechravu v její domovině – Japonsku. Někdy se na ni pozorně zadívejte a pochopíte proč. Nádherná květenství čechrav se hojně uplatňují v elegantních aranžmá a bývají rovněž součástí výzdoby při tradičních …
Astilbe - čechrava (PPH) Astilbe - čechrava (1)
Čechravy patří mezi vytrvalé byliny. Původní druhy pocházejí převážně z východní Asie. Zahradníci si je vybírají na přistíněná místa. Do Evropy připutovaly v osmnáctém století, ale příliš se nepěstovaly, protože čisté botanické druhy nejsou moc atraktivní …