Lilek rajče - Solanum lycopersicum 'Aztek'
Další názvy: rajče jedlé, rajče, rajské jablko
Čeleď: Solanaceae - lilkovité

Tohle rajčátko je určeno především těm, kteří nemají moc místa a přesto si tuhle chutnou zeleninu nechtějí odepřít. Jedná se speciálně o truhlíkové balkónové rajče. Je to nízký (20-40cm v závislosti na velikosti nádoby) vzpřímený keříček.

Plody jsou malé (15-20 g) ,kulaté a dozrávají do žluté barvy (70 dní). Jsou vhodná do salátů,na studené mísy a k přímé konzumaci.

Můj osobní názor je, že je to rajčátko, které nejen že je dobré, ale i velmi dekorativní. Už od sazeniček,které jsou tmavě zelené,nižší a super silné jsou naprosto bezproblémová.Na takhle malou rostlinku mají opravdu velké množství rajčátek.Chuť je typická pro balkonové druhy a to výrazná, nakyslá a při tom sladká.

Pro mě je to taková stálice s červeným Bajajou a oranžovou Venus (tu jsem letos nerada vyhodila). Na fotkách Vám ukaži rozdíly ve výšce rajčat s ohledem na velikost nádoby.
cz
Solanum lycopersicum (Lilek rajče 'Aztek')
cz
cz
cz
cz
Lilek rajče - Solanum lycopersicum 'Aztek'
Další názvy: rajče jedlé, rajče, rajské jablko
Čeleď: Solanaceae - lilkovité

Velmi úrodná odrůda, zejména pro drobné pěstitele. Ideální pro pěstování v nejrůznějších nádobách, truhlících např. na balkonech. Plody jsou žluté, malé, kulaté o hmotnosti 15 až 20 g. Celá rostlina působí dekorativně.
cz