Začíná období sklizně renklód, švestek, slív... (PIXABAY) Začíná období sklizně renklód, švestek, slív...
Rod slivoní má spoustu typů – pravé švestky, pološvestky, blumy, renklódy a mirabelky. Pro pěstitele má význam spíš doba dozrávání. Nejranější odrůdy zrají od začátku srpna, pravé švestky a pološvestky až v září …
Zahradní borůvky pro chuť i zdraví: odrůda Toro, foto 1 Zahradní borůvky pro chuť i zdraví
I když zahradní (kanadské) borůvky znám možná třicet let a na zahradě je mám, nemyslel bych, že se dá jejich pěstování podlehnout. Bydlím v Jihočeském kraji, kde jsou lesy plné borůvek klasických. Ty kanadské (správně borůvka chocholičnatá) jsem bral jako …
Zdravé plody z přírody Zdravé plody z přírody
Nasušte si do zásoby „Ovoce z přírody“ obsahuje mnoho důležitých nutričních látek, které prospívají lidskému zdraví. Především řadu vitaminů, ovocných kyselin, cukrů, tříslovin a pektinu. Některé z nich však mají za syrova nepříjemnou chuť …
Zelená pěchota pod ovocnými stromy - aksamitník Zelená pěchota pod ovocnými stromy
+ Po přesazení stromu udržujte jeho bezprostřední okolí po dobu jednoho roku zcela bez porostu. Kořeny se tak mohou nerušeně zachytit a zaručit tak bezproblémový růst. V sušších oblastech tuto dobu prodlužte raději na dva roky. Později podporuje zelený či kvetoucí …
Rebo Productions CZ | 25.08. 2008
Zlepšené roubování za kůru - umístění roubu za kůrou podnože (IDVORAK) Zlepšené roubování za kůru
V době, kdy už stromem dostatečně proudí míza, můžeme roubovat za kůru. Způsobů je více, nejčastější je „klasika“, kdy se roub seřízne jako na kopulaci, v místě roubování se kůra rozšklebí na obě strany a roub pod kůru zasune, zaváže, zavoskuje …